Sport

JUGAŠI PRED START SEZONE „Ovo je momčad za izuzetno velike rezultate!“

JUGAŠI PRED START SEZONE „Ovo je momčad za izuzetno velike rezultate!“

Nakon dvije sezone bez trofeja novu sezonu dočekujemo s podosta izmjenjenom ekipom i s novim ambicijama – najavio je sportski direktor Vaterpolskog kluba Jug CO Ognjen Kržić novu Jugovu sezonu, koja počinje ovog vikenda.

U Gruž, naime, u prvom dvokolu Regionalne lige najprije u petak navečer stiže Mornar BS, a u nedjelju OVK POŠK. Oba meča igraju se od 19 sati.

– Podosta smo izmijenili momčad, a u novoj sezoni pokušat ćemo osvojiti neki trofej. Još se uigravamo i tek nakon nekoliko mjeseci znat ćemo zaista kakvi smo – rekao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak, koji je pripremno razdoblje ocijenio zadovoljavajućim.

– Uvijek je lijepo pobjeđivati, ali kad krene službena sezona to ništa ne znači. Bitno je da smo posložili momčad s većinom igrača iz Dubrovnika, a tek njih četvorica nisu ponikla u Jugu. Ponudit ćemo drukčiju igru, pokretljivu obranu s dosta kontranapada. sezona će biti specifična zbog uvedenih dvokola u regionalnoj ligi te dvije pauze u natjecanjima zbog Europskog prvenstva u Srbiji i kvalifikacija za Olimpijske igre. Nemamo preširok kadar, mislim da smo financijski gledano odradili optimalan posao. Očekujemo dobru atmosferu i dobru igru – rekao je Kobešćak, koji cijeni prvog Jugovog protivnika Mornara.

– Iako su im otišla tri stožerna igrača, imaju perspektivnu ekipu s igračima koji kucaju na vrata reprezentacije u vrlo skoro vrijeme – istaknuo je Kobešćak.

Jugov trener komentirao je i potencijalni izgled skupine u Ligi prvaka, gdje je vrlo izgledno da će se Jugu, Pro Reccu, Partizanu i Galatasarayu pridružiti mađarski klubovi Szolnoky i OSC.
– Grupa je zahtjevna, s jakim klubovima poput Recca, Szolnoka i OSC-a. Ipak, naš cilj ostaje plasman na Final Six – kazao je Kobešćak, koji smatra kako se do rezultata ne dolazi atrakcijom, već jednostavnošću.

– Ne možemo sve zadovoljiti. Znamo što želimo. Težnja za atraktivnosti vodi u komplikacije. Bit ćemo jednostavni i efikasni. Nema veće atrakcije od pobjede – zaključio je Kobešćak.

– Počeli smo pronalaziti igru kojoj težimo. Cilj su nam trofeji, ali bit će potrebno dosta strpljenja. Imamo dosta novih igrača, ali sam siguran da ćemo biti pravi kad to bude najpotrebnije, prije svega na završnici Kupa Hrvatske početkom prosinca – izjavio je kapetan Juga Marko Bijač. Jako je zadovoljan novim suigračima, a njih je šest ove sezone.

– Oni su ponajbolji na svojim pozicijama, a većinu sam ih znao još od prije. Siguran sam da će atmosfera biti fantastična. Ovo je momčad za izuzetno velike rezultate – rekao je Bijač, kojem je od svih šest ‘pridošlica’ Brazilac Perrone bio najveća nepoznanica.

– Moram reći da sam ga u ovih mjesec dana priprema upoznao. Riječ je o odličnom momku, radniku i sportašu. Njegove su mi igračke kvalitete poznate i on je sigurno ogromno pojačanje za Jug ove sezone, ali i pravi primjer mlađima – istaknuo je Bijač, koji je imao samo riječi hvale i za svog kolegu među vratnicama Tonija Popadića, koji je na turniru na Korčuli u dvije utakmice skupio prosječno petnaest obrana.

– Dugo ga znam, on je vrhunski mladić i ogroman potencijal. Treba mu utakmica kako bi steknuo samopouzdanje. Sezona je preduga, bit će uspona i padova, tako da mi je drago da imam adekvatnu zamjenu – ocijenio je Jugov vratar svog mlađeg suigrača.

Na pitanje o najvećem domaćem rivalu Primorju, koji je ostao i bez Garcie i bez Sukna, ali je adekvatno popunio redove, Bijač je bio nešto oprezniji.

– I oni su nova momčad, bit će ih zanimljivo vidjeti kako će izgledati u bazenu – kratak je bio Bijač.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr