Sport

JUG VEČERAS S HANNOVEROM Jednim okom u Gružu, drugim u Pireju

JUG VEČERAS S HANNOVEROM Jednim okom u Gružu, drugim u Pireju

Večeras od 18.30 sati na bazenu u Gružu igra se utakmica 12. kola A skupine LEN Lige prvaka između Jug Croatia osiguranja i njemačkog doprvaka WASPO Hannovera.

Iznimno je to bitna utakmica za Jugaše koji kao petoplasirana momčad A skupine u završna tri kola moraju odigrati bez pogreške, uzeti svih devet bodova. U tom slučaju mogu pripremiti putnovnice za Italiju. Posrtaji drugih pretendenata za mjesto na Final 8 završnom turniru koji se krajem svibnja igra u Genovi odredit će s koje pozicije.

Prije svega posrtaj trećeplasirane talijanske Brescie, koja gostuje u Pireju kod vodećeg Olympiakosa. Grci su u lagodnoj poziciji, ali nisu potpuno sigurni, dok Brescii i Dynamo i Jug ‘pušu za vratom’ s bodom manjka. Poraz Brescie, a pobjede Juga nad Hannoverom i Dynama nad Partizanom, bacilo bi Talijane na 5. mjesto, izvan kruga kvalifikanata.

Inače, premda Nijemci nemaju izgleda za plasman na Final 8, po sastavu su vrlo dobar protivnik. Podsjetimo samo na lanjski susret u Gružu, ludu utakmicu u kojoj je momčad Vjekoslava Kobešćaka nakon zaostatka na startu posljednje četvrtine 6:10 uspjela na kraju dohvatiti 15:15. Tada su za njemački sastav briljirali Radović s 5 i Brguljan s 4 pogotka, dok je kod Jugaša sjajajn bio Perrone s 5 pogodaka. U ovoj sezoni su Jugaši ipak odigrali bolje i sigurnije. ‘Na strani’ su u 3. kolu ostvarili uvjerljivu pobjedu 13:6.

Trener Kobešćak za klupsku je web stranicu istaknuo kako do kraja natjecanja u skupini nema mjesta kalkulacijama.
-Svjesni smo što nam je potrebno napraviti za plasman na završni turnir i u sve utakmice ući ćemo maksimalno. Izuzetno poštujem momčad Hannovera, ali vjerujem u svoju momčad koja je na Final fouru Regionalne lige pokazala da se dižemo u formi – rekao je Kobešćak.
-Znamo koji je ulog. Samo nas pobjeda drži u utrci za završni turnir. Neće biti lagana utakmica, ali sam siguran da ćemo uzeti ta bitna tri boda – izjavio je Jugov Talijan Vincenzo Renzuto.

-Većina mojih igrača ima dodatnu motivaciju igrati u Gružu protiv Juga. Vjerujem da će to biti uzbudljiva utakmica i da ćemo pokazati vrhunsku izvedbu – riječi su trenera Hannovera Karstena Seehafera.
-Ovo je odlična prigoda i test za njemačko prvenstvo. Jug je velika momčad i nama ova utakmica dolazi u pravo vrijeme. Moramo se fokusirati na našu igru i vjerujem u naše dobro izdanje u Gružu – istaknuo je Aleksandar Radović.
-Svaka utakmica na ovakoj razini bit će nam dragocjena kako bi se što bolje pripremili za dolazeće finale u Njemačkoj. Dat ćemo sve od sebe, pa kako bude – dodao je Julian Real.

Utakmicu će suditi Michalis Birakis iz Grčke I Alessandro Severo iz Italije dok će delegat biti Gadi Schwartz iz Izraela.

LEN Liga prvaka – 12. kolo
A skupina
OSC Budimpešta – Barceloneta
Jug CO – WASPO Hannover
Dynamo Moskva – Partizan Beograd
Olympiakos – AN Brescia

Ljestvica:
1.Olympiacos 28
2.Barceloneta 24
3.Brescia 20
4.Dynamo 19
5.Jug 19
6.Hannover 9
7.OSC 7
8.Partizan 0

B skupina
Szolnok – Spandau 04
ZF Eger – Jadran Carine Herceg Novi
Steaua Bukurešt – Pro Recco
AZC Alphen – Astralpool Sabadell

Ljestvica:
1.Recco 30
2.Eger 25
3.Spandau 21
4.Szolnok 21
5.Jadran 16
6.Steaua 12
7.Sabadell 6
8.Alphen 0

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist