Sport

Jug upisao novu pobjedu u Regionalnoj vaterpolo ligi

Jug upisao novu pobjedu u Regionalnoj vaterpolo ligi

Jugaši su u subotu navečer na bazenu u Gružu upisali novu pobjedu u Regionalnoj vaterpolo ligi. Uvjerljivo su svladali Jadran Carine rezultatom 14:7(1:0, 4:1, 6:3, 3:3).

Ključ pobjede je ponovo bila odlična obrana, na čelu s Tonijem Popadićem. Gosti iz Crne Gore su svoj prvi pogodak postigli tek nakon trinaest minuta i trideset sekundi igre. Tada je, iz napada s igračem više, Kanstantin Averka smanjio prednost Juga na pet pogodaka razlike.

Dominacija momčadi Vjeka Kobešćaka se nastavila i u trećoj četvrtini te je rezultat nakon 24 odigrane minute iznosio 11:4. Jugov trener je u posljednjoj dionici priliku dao mladim snagama, koji su odigrali kvalitetno i zadržali istu prednost do kraja utakmice.

Hrvoje Benić predvodio je svoju ekipu s četiri postignuta pogotka. Po dva su puta loptu iza protivničkog vratara poslali Marko Žuvela, Luka Lončar i Maro Joković, dok su Marko Macan, Xavi Garcia, Daniil Merkulov i Kristijan Čulina po jednom bili precizni.

Ovom pobjedom Jugaši nisu napredovali na ljestvici, no smanjili su svoj zaostatak za drugoplasiranom momčadi na dva boda. Porazom u Gružu, Novljani su pali na treće mjesto, dok se na drugu poziciju probio splitski Jadran. Sljedeće kolo Jugu donosi neugodno gostovanje u Splitu, kod Jadrana. Prije toga, Jug čeka novi europski ispit. Već u ponedjeljak putuju u Pirej, gdje će u srijedu odmjeriti snage s Olympiacosom.

Izvor: Jug.hr

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist