Sport

Jug tukao Mornara i plasirao se na Final Four Kupa

Jug tukao Mornara i plasirao se na Final Four Kupa

U utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske vaterpolisti Juga svladali su Mornar BS na gostovanju u Splitu sa 7:9, po četvrtinama 0:2, 3:2, 2:4 i 2:1, te se time plasirali na završni turnir koji će se odigrati u Zagrebu 21. i 22. prosinca.

Utakmicu su bolje otvorili Jugaši, golovima Janovića i Bušlje s igračem više. Na početku druge četvrtine na 1:2 smanjio je 16-godišnji Zović, a potom Čolušić na dodavanje Đogaša poravnava na 2:2. Dobud potom pogađa za novo vodstvo Juga nakon dobrog dodavanja Viskovića s desnog krila. Lušić potom zabija za 3:3 s igračem više, a Janović golom iz peterca ipak dovodi Jug u vodstvo na poluvremenu.

U trećoj četvrtini Janović opet sjajno puca i zabija u napadu koji je gotovo istekao, a mladi Zović s druge strane uzvraća svojim drugim golom za 4:5, igrač više. Janović je zatim sjajno dodao za Dobuda koji s igračem više zabija za +2 Juga, a odmah nakon Dobuda pogađa i Visković za +3. Marinić-Kragić smanjuje na 5:7 s igračem više, a Visković je opet precizan, drugi gol za 5:8 na kraju treće četvrtine.

U posljednjoj četvrtini uslijedilo je nekoliko neiskorištenih prilika, da bi potom Vranješ iskoristio višak u bazenu za prednost od +4 prvi put na utakmici. Dva Mornareva 16-godišnjaka potom se upisuju u strijelce. Najprije Zović s trećim golom postaje prvo ime domaće momčadi, a zatim i Burić za smanjenje rezultata na svega dva gola razlika. Mladi Zović potom je minutu prije kraja bio i u čistoj kontri nakon obranjenog igrača manje, ali mu Bijač izvrsno brani.

U redovima Juga prvo ime bio je Nikola Janović, koji je razigravao suigrače i uz to zabio tri gola. Dobud i Visković dodali su po dva, a Bušlje i Vranješ po jedan. Kod domaćina prvi strijelac bio je već spomenuti mladac Zović s tri pogotka, a Lušić, Marinić-Kragić, Čolušić i Burić zabili su pojedan. Vratari su na kraju ostali na istom učinku, i Bijač i Bujas po devet obrana. U igri s igračem više Jug je iskoristio 4 od 9 prilika, dok je Mornar bio nešto lošiji iskoristivši također 4 prilike, ali iz 12 pokušaja.

Jug će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Mladosti i Šibenika

Pročitajte još

MATEJ PERAK PRVAK GRADA U ŠAHU Održano Otvoreno kadetsko prvenstvo

Dulist

Iva Oberan osvojila broncu na Grand Slamu u Dushanbeu!

Dulist

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist