Sport

Jug protiv Jadrana u finalu kupa RH

jug adriatic osiguranje instagram

Jug Adriatic osiguranje u Zadru je na Višnjiku u polufinalnoj utakmici pobijedio šibenski Solaris. Nakon odigranih peteraca izborili su mjesto u finalu.

– Pobijedili smo nakon jedne vrlo loše utakmice s naše strane. Utakmica je bila za glavobolju, ali imamo sad par sati da dođemo k sebi i da se spremimo za finale. U finalu moramo popraviti sve aspekte naše igre. Sigurnost, razmišljanje, sve. Bit će samo još teže, nadam se da ćemo igrati bolje nego danas – naveo je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

– Znali smo da će biti teška utakmica, ali malo smo previše to zakomplicirali. Uspjeli smo izvući, sutra treba dati sve od sebe da osvojimo trofej – rekao je Franko Lazić.

Jadranaši su pak u drugom polufinalu svladali primorjaše, tako da sutra u finalu gledamo borbu Juga protiv Jadrana.

Dakle, subota u Zadru od 20.05 sati ponovo uz prijenos na HTV-u 2 sučeljavanje Jug Adriatic osiguranja i Jadrana u borbi za prvi ovosezonski trofej, pokal Hrvatskog kupa. Drugim riječima, finalni par isti kao i 2022., 2021.

Podsjetimo, Jugaši su do sada bili pobjednici Hrvatskog kupa 15 puta. Osim Juga, momci Mladosti Zagreb odnijeli su pobjedu 10 puta, Primorje Rijeka 4, POŠK Split jednom i Jadran Split jednom.

Foto: Jug Adriatic osiguranje/Instagram

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist

Barakude će prvu utakmicu odigrati u nedjelju sa Crnom Gorom

Dulist

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist