Sport

JUDO Violić i Surfaj osvojili brončane medalje

jk dubrovnik judo 080516 2

Natjecatelji Judo kluba Dubrovnik 1966. na Europskom kadetskom kupu u rumunjskom Cluju Anđela Violić i Ardijan Sufaj osvojili su brončane medalje.

Violić je treće mjesto zauzela u kategoriji do 70 kilograma, dok je Sufaj bio treći u kategoriji do 90 kilograma.
Anđela Violić je imala pet borbi od čega je dobila četiri i to sve četiri iponom. Nakon pobjede protiv Serafine Moscalu iz Moldavije, Dubrovkinja je izgubila od Kelly Petersem Pollard iz Velike Britanije. U repasažu je bila bolja od Viktoryje Novikavu iz Bjelorusije i Chloe Nunn iz Velike Britanije te je izborila borbu za broncu u kojoj je dobila Nooru Nykanen iz Finske. Violić je tako po prvi put izborila pobjedničko postolje Europskog kadetskog kupa.
Ardijan je imao isti put do medalje. Do nje je stigao sa četiri pobjede i jednim porazom. Pobjedio je na startu (Eduard Pescarus iz Rumunjska), a potom izgubio od Emrullaha Ucaraiz Turske. Kroz repasaž je stigao do borbe za broncu. U repasažu je dobio Novaka Ostojića iz Crne Gore i Vladimira Zmeu iz Moldavije, a u borbi za broncu Andreia Baicu iz Rumunjske te je ponovio rezultat iz talijanskog Follonicija, gdje je krajem veljače bio također treći (tada je Anđela Violić bila peta).
Anđela i Ardijan su osvajanjem trećih mjesta osvojili po vrijednih 40 bodova i nastavili tako put prema Europskom prvenstvu koji se odrzava krajem lipnja u Vantuu – Finska.

Pročitajte još

JUGAŠI U FINALU EUROKUPA! Potopili španjolski Sabadell

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela lica na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Dulist

JUG U POLUFINALU LEN EUROCUPA Vjekoslav Kobešćak: Utakmica će sigurno biti teška

Dulist