Koronavirus u Hrvatskoj

JOŠ NIJE VRIJEME ‘Svako popuštanje mjera istovremeno znači i povećanje broja oboljelih’

003civilna zastita

Još nije vrijeme za popuštanje mjera. Rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za medije Nacionalnog stožera.
-Na dnevnoj bazi analiziramo stanje koje je izazvano širenjem koronavirusa. Rade se analize svih mjera koje su poduzete, a razmišlja se i o ekonomskim implikacijama i svemu onome što čini život izvan borbe protiv ove epidemije. Između ta dva zahtjeva je uska margina u kojoj se svi skupa krećemo – rekao je. Naveo je kako struka inzistira na 5 do 7 dana unutar kojih bismo imali smanjenje broja oboljelih kako bi se moglo promišljati o popuštanju.
-Većina mjera donesena je 19. ožujka ili nekoliko dana kasnije te ćemo o tome blagovremeno obavijestiti. Treba biti realan i reći da još nije vrijeme za popuštanje mjera, držimo se u dvocifrenoj brojki i po tome je Hrvatska jedinstvena. Nismo dopustili eksponencijalni rast i sve to uzimamo u obzir. Međutim možda se može razmišljati na koje razdoblje se neke mjere mogu produljiti, ali moramo sačuvati pozitivnu epidemiološku situaciju. Svako popuštanje istovremeno znači i povećanje broja oboljelih, a to su pokazale i sve analize. Možemo konstatirati da se, kad je zdravlje u pitanju, Hrvatska pokazala vrlo učinkovitom u borbi s ovom krizom – rekao je Božinović.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist