Kultura

JESENJI GLAZBENI MOSKAR Maestro Lajovic i DSO izveli Haydnove simfonije

U sklopu ciklusa Jesenji glazbeni moskar proteklog petka u atriju Kneževa dvora dubrovačka je publika imala priliku uživati u koncertu Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem glasovitog maestra Uroša Lajovica. Na programu je bila poznata Haydnova programska simfonijska trilogija koju čine simfonije s podnaslovima ‘Jutro’, ‘Podne’ i ‘Večer’ i to redom Simfonija br. 6 u D duru, Simfonija br. 7 u C duru i Simfonija br. 8 u G duru. Posebne solističke dionice u simfonijama izveli su Mirabai Weismehl Rosenfeld, Loris Grubišić, Vid Veljak i Denis Ajduković.

Inače, u svojoj četerdesetogodišnjoj karijeri, maestro Uroš Lajovic ravnao je preko 1 400 koncerata, radio s preko devedeset orkestara i s više od 900 solista. Dirigirao je preko 1 500 simfonijskih djela te premijerno izveo 80 skladbi slovenskih i inozemnih autora, a na dirigentski put izveo je više od 300 studenata kojima je predavao širom svijeta, od rodne Ljubljane do Beča, od Zagreba do Šangaja. Uvijek se iznova rado vraća Dubrovniku gdje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom njeguje dugogodišnju suradnju.

Pročitajte još

POVRATAK NA VELIKU SCENU ‘Krijesnice’ u teatru ovu subotu

Dulist

[FOTO/VIDEO] MAJSTORSKI KONCERT Maestro Noorman Widjaja dirigirao Verdijev Requiem

Dulist

TOSKANSKA ČAROLIJA Ivana Marija Vidović prva Hrvatica u žiriju eminentnog natjecanja ‘Giulio Rospigliosi’!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija