Sport

JEDRENJE Ovog vikenda 37. Južnodalmatinska regata

JEDRENJE Ovog vikenda 37. Južnodalmatinska regata

Jedriličarski klub Orsan i Pomorsko sportsko društvo ‘Peliška jidra’ organiziraju 37. Južnodalmatinsku regatu, koja će se održati od 4. do 6. kolovoza.

Start regate bit će u petak 4. kolovoza u Orebiću, otkud se plovi preko Vignja i Korčule do Pomene na ruti dugoj 16 nautičkih milja, potom u subotu 5. kolovoza slijedi 19 nautičkih milja duga dionica Pomena – Lirica – Prožura, a u nedjelju 6. kolovoza završna 19,5 nautičkih milja duga etapa Prožura – Elafiti – President.

-Ove godine očekujemo da će se prijaviti oko 50 brodova s oko 250 sudionika, što je uobičajen broj za našu regatu – istaknuo je predsjednik JK Orsana Marinko Mikulandra.

Podsjetimo, prošlogodišnji pobjednik regate u Open kategoriji je brod ‘Full Pelt’ kormilara Ante Antunovića (JK Split), dok je po ORC-u slavio ‘Mareus’ Luke Jerčića (JK Spinut). Orsanov ‘Dubrovnik’ s kormilarom Denisom Vukasom bio je drugoplasirani u obje kategorije te najbolji u svojoj grupi 2.

Inače, lanjska regata bila je posebna jer je zbog loših vremenskih uvjeta organizator najprije spojio drugu i treću etapu, a potom i ‘skrenuo’ cilj regate iz Dubrovnika u ACI marinu Slano.

Pročitajte još

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist

TURNIR TENIS KLUBA DUBROVNIK Deranja, Smokvina i Vušić najuspješnije!

Dulist

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist