Kultura

JEDNO LJETO U GRADU ‘Nina veze svoje slike ženskim senzibilitetom, posebnom nježnošću’

Izložba dubrovačke slikarice Nikoline Nine Šimunović naziva ‘Jedno ljeto u gradu’ otvorena je danas u sklopu popratnog programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara u atriju palače Sponza.

Kao što naziv izložbe daje naslutiti, slikarica je pri stvaranju ovih četrnaest platna velikih formata, nastalih tijekom 2016. i 2017. godine, bila inspirirana Gradom pa slike nose naziva poput: ‘Korta’, ‘Pogled kroz prozor’, ‘Stijena’, ‘Osamljena kupačica’ ili ‘Sanjam’. Izložbu je otvorio Andrija Seifried koji je ujedno i autor teksta kataloga izložbe.

– Moja suradnja s Ninom je izuzetna. Rekao bih izuzetna jer se nekako osjećamo. Njen rad i ja korespondiramo na neki način. Kao što Penelopa veze vez, tako i Nina veze svoje slike jednim ženskim senzibilitetom. S jednom posebnom pažnjom, nježnošću i ženskim rukopisom. Izložba je satkana od snova osamljenih, snova zamišljenih, nerealiziranih snova… Svatko može u slikama pronaći sebe – rekao je Seifried i naglasio kako mu je izuzetno drago što je prisustvovao otvorenju izložbe.

Izložba ostaje otvorena do 29. srpnja, a može se obići svakim danom od 18 do 22 sata. Nakon Dubrovnika, izložba će biti otvorena i u Zagrebu, u rujnu u studiju Moderne galerije ‘Josip Račić’.

Pročitajte još

Dječje božićne likovne radionice ‘Jaslice u Galeriji’

Dulist

Plesna predstava ‘Sad sam Lucky’ u petak u Kazalištu Marina Držića

Dulist

DUBROVČANIN SVIRA SA ORKESTROM HNK SPLIT Toni Kursar u baletu ‘Orašar’

Dulist