Sport

Jedan od najuspješnijih ragbi trenera gostovao u Dubrovniku

Jedan od najuspješnijih ragbi trenera gostovao u Dubrovniku

U Ragbi klubu Dubrovnik boravio je jedan od najuspješnijih ragbi trenera s naših prostora Tihomir Janković.

Janković je prvi trenerski seminar položio u Australiji, zemlji u kojoj je ragbi jedan od najpopularnijih sportova, gdje je ostao neko vrijeme igrati ragbi i trenirati djecu. Trenersku karijeru nastavio je u ragbi klubovima Lokomotivi, Ljubljani i Mladosti, gdje i danas radi kao trener mlađih kategorija. U bogatom životopisu ističe se i njegov rad s ragbi reprezentacijama Slovenije i Hrvatske.

Tijekom boravka u Dubrovniku dio treninga odrađen je na igralištu u Lapadu a dio, zbog loših vremenskih prilika, u novoopremljenoj dvorani koju je RK Dubrovnik nedavno dobio na korištenje. Sa djecom u Dubrovniku trener je najviše radio situacione igrice i vježbe iz dodavanja jer smatra da je to najvažnije u njihovom razvoju i pripremi za ragbi kad odrastu. Također, radilo se i na individualnoj tehnici u kontaktu (napadačkoj i obrambenoj).

Iz RK Dubrovnik ističu da se nadaju kako će se ovakve suradnje nastaviti i u budućnosti, te da će naša djeca dobiti još prilika učiti i razvijati se u ovom sportu. Janković je također zadovoljan što se suradnja dva kluba nastavila.

-Oduševljen sam osobnim prijemom ovdje i ne mogu se dovoljno zahvaliti svima. A i volim raditi u različitim sredinama, uvijek se nešto nauči, kako ja od drugih, nadam se i drugi od mene. Ovo je samo nastavak dobro započete suradnje između naša dva kluba od prošle godine, koja će se vjerujem i dalje razvijati u svim pravcima – istaknuo je.

Izvor: Ragbi klub Dubrovnik

Pročitajte još

PING-PONG LIGA Ovo su rezultati 16. kola Prvenstva Dubrovnika!

Dulist

NA DOMAĆEM TERENU Košarkaši Dubrovnika pobjedom zaključili drugi krug sezone

Dulist

TKO JE BIO NAJUSPJEŠNIJI? U Visočanima održano natjecanje u streljaštvu na leteće mete

Dulist