Aktualno

“Je li to rekao? A dobar je…”

Grad Dubrovnik izgubio je spor na Općinskom sudu u Dubrovniku protiv Društva prijatelja dubrovačke starine u slučaju uknjiženja prava plodouživanja na dubrovačkim zidinama.

Vrijedi podsjetiti kako je Društvo prijatelja pravo plodouživanja uknjižilo temeljem ugovora s Gradom Dubrovnikom, a koji je u ime Grada potpisao gradonačelnik Andro Vlahušić.

Na takvu sudsku odluku gradonačelnik Vlahušić reagirao je izjavom kako će skorim rješavanjem odnosa između Grada i DPDS-a sukladno prijedlozima Ministarstva kulture svi sporovi, pa tako i ovaj, postati irelevantni.

– Je li to rekao? A dobar je – s čuđenjem je komentirao Vlahušićevu izjavu predsjednik DPDS-a Denis Orlić.

– Mi u DPDS-u smo legalisti i iznad svega poštujemo zakonitost postupanja nadležnih sudova. U svakoj modernoj demokraciji postoji trodioba vlasti na zakonodavnu, izvršnu i pravosudnu. O valjanosti nekog ugovornog odnosa može odlučivati jedino i isključivo pravosudna vlast – kazao je Orlić, ali i istaknuo:

– Naravno da stranke svojom dobrom voljom, ako je to isključivo u njihovom interesu, mogu mijenjati postojeće ugovorne odnose. I Društvo je, naravno, ako to bude u interesu Društva, taj ugovorni odnos spremno promijeniti. Ali isključivo ako bude u interesu Društva. A u međuvremenu ćemo naravno poštovati zakone i odluke pravosudnih organa Republike Hrvatske – kazao je za duList predsjednik DPDS-a Denis Orlić.

Pročitajte još

CHEF MARIJO CURIĆ ZA DULIST ‘Mislim da će nakon pandemije posjetitelji još dublje poštovati našu industriju’

Iva Dedo

PROMET ZRAČNIH LUKA Dubrovnik je ovog vikenda bio povezan sa sedam međunarodnih destinacija

Dulist

Psihologinja Nanda Kalafatović: OK je ne biti OK u ovakvoj situaciji

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija