Aktualno

Je li ponuda Lagune Trade usklađena sa prostornim planovima?

Je li ponuda Lagune Trade usklađena sa prostornim planovima?

Atlant Marina, tvrtka u vlasništvu dubrovačkog brodara Atlantske plovidbe, obratila se dopisom Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te na znanje Gradu Dubrovniku u svezi dodjele koncesije u budućoj Marini Gruž. Dopis kojeg potpisuje direktor Atlant Marine Ivica Šurković prenosimo u cijelosti:

„Prije nekog vremena Atlantska plovidba d.d. (naš osnivač i jedini član) vam je uputila dopis kojim je traženo da prilikom donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja posebnu pozornost posvetite činjenici usklađenosti svake od ponuda sa prostornoplanskom dokumentacijom.

Zadnjih nekoliko dana se putem medija (a osobito lokalnih) obavještava javnost da je odluka o dodjeli predmetne koncesije donesena i to na način da je koncesiju dobio ponuditelj Laguna Trade d.o.o. U svim tim vijestima se iznose i podaci o idejnom rješenju buduće Marine Gruž koje je podnio ponuđač Laguna Trade d.o.o., a koje je, po našem mišljenju, u potpunosti protivno važećoj prostornoplanskoj dokumentaciji Grada Dubrovnika.

Kao jedan od ponuditelja, a, imajući u vidu da se idejna rješenja buduće Marine Gruž svih ponuditelja nisu uputila na očitovanje ovlaštenim službama Grada Dubrovnika, tražimo da nam se hitno uputi jedan primjerak idejnog rješenja buduće marine koji je podnio Laguna Trade d.o.o. kako bi se, a svakako prije donošenja odluke o dodjeli koncesiji, pismeno obratili nadležnim službama Grada Dubrovnika radi dobivanja njihovog pisanog očitovanja o usklađenosti tog idejnog rješenja s prostornoplanskom dokumentacijom Grada Dubrovnika." – navodi u pismu direktor Ivica Šurković.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist