Kultura

Jazz poslastica u KMD-u, koncert Ivana Bonačića i Matije Dedića

Jazz poslastica u KMD-u, koncert Ivana Bonačića i Matije Dedića

Kazalište Marina Držića u tjednu pred nama na rasporedu ima pregršt događanja na Velikoj Sceni! Uz izvedbe predstava “Karaoke Show” (4. veljače) i “Svinje” (5. veljače), posebna glazbena poslastica publiku očekuje 6. veljače kada će nastupiti priznati jazz glazbenici Ivan Bonačić & Matija Dedić. Pripremili su repertoar pomno odabranih kompozicija koje su emotivno obilježile obojicu tijekom godina školovanja i stvaranja.

“Svinje” su nedavno imale premijeru u režiji Hrvoja Korbara prema tekstu Tomislava Zajeca, a u crnohumornoj drami zaigrat će Izmira Brautović i Marija Šegvić. Svijetom dviju sestara jednako odzvanja pop-glazba, zlatno doba Hollywooda, Čajkovskijevi baleti, Beckettove okljaštrene i napuštene egzistencije, a kazalište ovom prigodom ne postaje metafora svijeta kao pozornice, već zamka iz koje se ne može pobjeći.

“Karaoke Show” u izvedbi Kolarina ovog puta će biti uz humanitarnu namjenu, a komad Davora Špišića režirao je Paolo Tišljarić. U komediji koja je dosad nasmijala mnoge zaigrat će Leo Mrkić, Darija Mikulandra Žanetić i Jelica Čučević. Na 60. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera tijekom prosinca obje glumice su osvojile nagrade za najbolju glavnu i najbolju sporednu žensku ulogu u ovom komadu!

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist