Grad

JAVNA GARAŽA I Midia grupa inzistira na nastavku arbitraže

JAVNA GARAŽA I Midia grupa inzistira na nastavku arbitraže

Iz Gradske uprave su izvijestili kako se gradonačelnik Andro Vlahušić danas sastao s direktorom Midia grupe Petrom Thurom.

Vlahušić je Thura upoznao s odlukom Gradskog vijeća kojom je za vođenje pregovora o javnoj garaži imenovano novo Povjerenstvo na čijem je čelu predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković (HDZ), dok su članovi Pero Vićan (DDS) i Maro Kristić (KLGB Zajedno za Grad). Nakon što je gradonačelnik isključen iz pregovora, odlučeno je i da klub HNS-HSU neće sudjelovati u radu Povjerenstva.

– Gradonačelnik je još jednom izrazio žaljenje što Gradsko vijeće u prosincu nije prihvatilo prijedlog tripartitnog sporazuma usuglašenog između Grada Dubrovnika, Privredne banke Zagreb i Midia grupe, a koji je uz jednokratnu uplatu od 40 milijuna kuna jamčio prestanak svih dugovanja i potraživanja prema Gradu Dubrovniku – kaže se u priopćenju.

Prema procjeni sudskih vještaka, podsjetio je Vlahušić, direktni proračunski prihodi Grada Dubrovnika od izgradnje trgovačkog centra na garaži u tom slučaju premašili bi spomenutu jednokratnu uplatu.

– Predstavnik Thur iznio je stav da je nastavak arbitražnog procesa najprihvatljivije rješenje za naplatu potraživanja Midia grupe. Uz potraživanje PBZ-a od 140 milijuna kuna, predmet arbitraže je i 120 milijuna koje potražuje Midia grupa, te se tako ukupni mogući trošak za Grad penje na 260 milijuna kuna. Također, rekao je Thur, odluku Gradskog vijeća kojom se gradonačelnik isključuje iz pregovora u Midia grupi dočekali su s iznenađenjem – ističe se u priopćenju iz Gradske uprave.

Kako stoji u priopćenju, Vlahušić je poželio novoimenovanom Povjerenstvu uspjeh u pregovorima.
– Očekujem da će Povjerenstvo, sukladno programskom sloganu, pregovore voditi ‘duplo bolje’, da će osigurati radnja mjesta za 200 umjesto 100 ljudi, da će gradski proračun imati dvostruku korist, a da Grad istovremeno neće platiti ništa – kazao je Vlahušić.

Predsjedniku Povjerenstva Frankoviću kao i članovima ovog tijela Gradskog vijeća predložio je da, poput njega, ishod pregovora garantiraju dijelom osobne imovine.

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist