Zanimljivosti

Jabuke u šlafroku

mozart 47

Drage moje domaćice, evo upravo sam napravio jabuke u šlafroku koje su jedan od omiljenih deserta u mom restoranu. Stoga sam pomislio da će vam dobro doći kao recept za goste koji vas iznenade svojim dolaskom ili za vaše ukućane kad se uvečer sjete nečeg slatkog.

Evo nečeg kreativnog čime ćete oduševiti svoje slatkoljupce, a da to nisu uvijek već dosadne palačinke. Priprema je lagana i namirnice su one koje obično uvijek imate kod kuće.
 
Potrebne namirnice, za 4-6 osoba:
2 kisele jabuke ili one koje imate u zdjeli s voćem
2 jaja
150 g brašna
prstohvat soli
2 žlice šećera
1 dl piva (ako slučajno imate bijelo pivo bilo bi super ali i svijetlo je ok)
za posipanje: malo cimeta pomiješanog s šećerom
 
Priprema:
Jabuke ogulite izvadite sredinu i narežite na ploške 1 cm debljine. Istucite čvrsti snijeg od dva bjelanjka, a u drugoj zdjeli umiješajte 2 žumanca sa šećerom dok se šećer ne stopi sa žumancem. Nakon toga po malo dodavajte brašno i prstohvat soli uz miješanje.

Kada ste dobili gustu smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka koji ste već pripremili, te ga lagano umiješajte sa kuhačom. Na kraju još dodajte pivo koje ste naumili i imamo smjesu za pohanje.

Svaki kolutić umočite u tijesto i pohajte u dubokom ulju, kad se zarumeni s jedne strane okrenite na drugu i gotove stavljajte na papirni ubrus koji će pokupiti višak ulja.
 
Serviranje:
Jabuke pospite cimetom i šećerom te poslužite same ili sa sladoledom od vanilije.
 
Dobar vam tek!
 

Pročitajte još

Božićna umjetnička djela kroz povijest

Dulist

TRADICIJA BOŽIĆNOG DRVCA Od poganstva i srednjeg vijeka do danas

Andrea Tomurad

ZA BEZBRIŽNE BLAGDANE Evo kako za vrijeme Božića održati skladnu vezu punu mira

Dulist