Koronavirus u Hrvatskoj

IZUZETCI Tko neće morati u samoizolaciju iako dolazi iz BiH ili Srbije?

granicni prijelaz bistrina neum

Hrvatska od ponoći uvodi obveznu mjeru samoizolacije u trajanju od 14 dana za osobe koje dolaze iz BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije te s Kosova. No, postoje i izuzetci.
-Granična policija je spremna. Svi koji od 25. lipnja iz tih zemalja uđu u RH moraju biti svjesni da im slijedi samoizolacija. Postoje izuzetci koji se odnose na one koji zbog prirode posla i životnih okolnosti neće morati u samoizolaciju, a među njima su prekogranični radnici i oni koji tranzitiraju kroz te četiri zemlje i kroz Hrvatsku – objasnio je za Dnevnik Nove TV voditelj Službe za granicu PU splitsko-dalmatinske Mladen Bužančić.
U izuzetke se ubrajaju i oni koji iz navedene četiri zemlje u Hrvatsku dolaze zbog sprovoda ili brinu o starijem članu obitelji.
-Ako su u pitanju neodgodivi osobni razlozi ili je riječ o ljudima koji dolaze na sprovod ili trebaju hitnu medicinsku pomoć ili prijevoznicima, oni neće biti podvrgnuti režimu – rekao je Bužančić.
No, kad je riječ o turistima iz tih zemalja koji već imaju potvrđene rezervacije u Hrvatskoj, Bužančić poručuje kako moraju biti svjesni da taj aranžman vjerojatno neće biti realiziran.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist