Politika

Izradu novog GUP-a ipak nećemo dočekati u ovom Frankovićevom mandatu

Frankovic

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković je u Velikoj vijećnici predstavio izvješće o radu u dosadašnjih sedam godina mandata gdje je komentirao i izradu novog GUP-a i kada bi se moglo očekivati da će biti gotov.

– Nadao sam se da ćemo ga do kraja mandata usvojiti, međutim to će se produljiti nešto malo više od očekivanog jer su nam studije utjecaja na okoliš jedna nova obaveza. Možda negdje rujan 2025. godine da bi kompletan dokument mogao biti spreman za usvajanje – rekao je Franković i dodao kako bi, da nema te nove obveze, izrada GUP-a bila gotova u veljači 2025. godine, odnosno u njegovom mandatu.

Podsjetimo, ugovori za izradu sveobuhvatnih izmjena i dopuna prostorno planskih dokumenata, Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika te ugovor za izradu strateških studija procjene utjecaja na okoliš navedenih planova potpisani su sredinom rujna 2022. godine. Tada je rečeno kako bismo gotove dokumente trebali dobiti unutar dvije godine.

– Naša očekivanja su velika i vjerujem da ćemo sve napraviti u zadanim vremenskim okvirima, na zadovoljstvo naših sugrađana koji s nestrpljenjem očekuju izradu novog GUP-a i PPU-a. Dva su cilja ovih dokumenata: zaštititi i gledati naprijed – rekao je tom prigodom Franković.

Upravo su nova prostorno planska dokumentacija i prkomjerna izgradnja obilježili Frankovićeme mandate.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist