Kultura

Izložbu o sv. Vlahu vidjelo 153 000 posjetitelja

Izložbu o sv. Vlahu vidjelo 153 000 posjetitelja

Dubrovački muzeji zabilježili su 153 tisuće posjetitelja izložbe o svetom Vlahu, koja je zatvorena 16. rujna, a koja je i virtualno snimljena, što će omogućiti virtualnu šetnju izložbom na službenim stranicama ili na DVD-u, kako je učinjeno s izložbom o Ruđeru Boškoviću.

Od 18. do 21. listopada održava se prvi po redu Dubrovnik Film Festival, na kojem će sudjelovati 65 kratkometražnih filmova djece i mladih Mediterana. Ulaz na sve projekcije bit će besplatan, a planiraju se i brojne filmske radionice.

Ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Pero Šiša na jutrošnjem kolegiju ravnatelja ustanova u kulturi najavio je kako se za iduću sezonu planiraju tri operne produkcije u Dubrovniku, „Cavalleria Rusticana“, „Tosca“ i „Trubadur, najvjerojatnije u Kneževom dvoru. Šiša je najavio ponovno gostovanje DSO-a u Musikvereinu u sezoni 2014./2015..

Intendant Dubrovačkih ljetnih igara dr.sc. Ivica Prlender podsjetio je da predstava „Medeja“ nastavlja svoj život i van DLJI, trima izvedbama u Ljubljani te u zagrebačkom HNK. Očekuju se pozivi za gostovanja na drugim kontinentima.

Na kolegiju su spomenuta i dva infrastrukturna zahvata. Prvi je na taraci Umjetničke galerije, gdje bi se dvotjednim sondažnim radovima trebalo otkriti razlog propadanja, a prije potrebnih većih zahvata. Drugi zahvat koji tek predstoji je na sanaciji atrija, gdje je provedena javna nabava i izabran najpovoljniji izrađivač glavnog projekta.

U Dubrovačkim knjižnicama započeo je Mjesec hrvatske knjige koji tradicionalno traje od 15. listopada do 15. studenog svake godine.

Jesenska audicija FA Linđa privukla je 50-ak mladih Dubrovkinja i Dubrovčana, a kako je rekla ravnateljica Dubravka Sarić, u suradnji s osnovnim školama i dječjim vrtićima kreće se s projektom „Linđovo blago“. Sutra za Linđo slijedi posljednji nastup u Lazaretima, nakon kojeg će do kraja obnove prostora biti gosti kod ostalih kulturnih ustanova, a probe će održavati u OŠ Marina Držića.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist