Kultura

Izložba učeničkih panoa „28 država članica EU”

Izložba učeničkih panoa „28 država članica EU"

Nakon Stona i Orašca, putujuća izložba panoa učenika osnovnih škola „28 država članica Europske unije“ bit će postavljena i u Župi dubrovačkoj.

Otvaranje izložbe je u subotu u 11 sati u prizemlju trgovačkog centra Spiona. Izložba je rezultat inicijative mladih „hEUreka!“ Europskog doma Dubrovnik.

U suradnji s Osnovnom školom Ston i Općinom Ston, u ponedjeljak 16. prosinca u dvorani Općine Ston izloženi su panoi učenika šestih, sedmih i osmih razreda OŠ Ston, OŠ, OŠ Mokošica, OŠ Marina Držića, OŠ Župa dubrovačka, OŠ Cavtat i OŠ Antuna Masle iz Orašca, u kojoj izložba gostuje u petak 20. prosinca. Riječ je o vizualnim prezentacijama država članica Europske unije, i to na način da se odmah može prepoznati o kojoj je državi riječ. Europski dom Dubrovnik ovu inicijativu provodi uz financijsku potporu europskog programa Mladi na djelu.

Cilj inicijative „hEUreka!“ je djeci i mladima u dobi od 12 do 15 godina iz Dubrovačko-neretvanske županije približiti Europsku uniju i njenih 28 država članica. U inicijativi sudjeluje šestero mladih iz Dubrovnika i Župe dubrovačke: Katarina Benić, Paula Bošnjak, Jelena Dadić, Lobel Zvonimir Daničić, Ana Smilović i Dubravko Daničić. Oni su tijekom listopada i studenog održavali prezentacije u spomenutim školama i učenicima pomagali izraditi panoe u suradnji s njihovim nastavnicama.

Nakon zimskih praznika slijede Cavtat i Mokošica te završna izložba u Dubrovniku, kada će biti predstavljena i knjižica u kojoj će biti objavljene vizualne prezentacije i kraći tekstualni opisi Europske unije i njenih država članica. Osim učenicima koji su sudjelovali u radionicama, knjižica će se dijeliti i u srednjim školama koje pohađa troje sudionika inicijative kao i u osnovnim školama iz Dubrovačko-neretvanske županije koje nisu bile uključene u radionice.

Pročitajte još

[FOTO] Pogledate tko je sve uživao na tratamentu nakon ‘Umišljenog bolesnika’

Dulist

‘UMIŠLJENI BOLESNIK’ U KMD-u izveden posljednji premijerni naslov sezone

Dulist

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist