Kultura

IZLOŽBA U PONEDJELJAK Kako su gimnazijalci doživjeli Držićev i svoj Grad?

IZLOŽBA U PONEDJELJAK Kako su gimnazijalci doživjeli Držićev i svoj Grad?

Dom Marina Držića u suradnji s Gimnazijom Dubrovnik već nekoliko godina provodi program ‘Držić u očima gimnazijalaca’. Ovaj put gimnazijalci su Držića gledali očima likovne umjetnosti, sudjelujući na višemjesečnoj likovnoj radionici pod mentorstvom profesorice likovne umjetnosti Ivanke Lilić i muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, Jasmine Runje.

Rezultat projekta bit će predstavljen uoči Međunarodnog dana muzeja, na izložbi radova polaznika likovne radionice ‘Držić u očima gimnazijalaca’ u ponedjeljak, 16. svibnja 2022. u Gimnaziji Dubrovnik, s početkom u 13 sati.

Radionica se izvodila od 20. listopada 2021. do 11. svibnja 2022. unutar likovne grupe u sklopu nastave u prostorima Gimnazije. Sudjelovalo je sedamnaest učenika, a bile su im ponuđene dvije teme: Ljubav u Držićevim djelima i Držićev Grad koje su interpretirali tehnikom akrila na platnu. Kako su gimnazijalci doživjeli Držićev i svoj Grad te likove koji se u njegovim djelima nalaze u različitim vrstama ljubavnog odnosa, pokazat će izložbom svojih radova na koju vas s veseljem pozivamo.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist