Kultura

IZLOŽBA U LUŽI Evo kako je COVID djelovao na stvaralaštvo članova ULIPUD-a

Udruga ULIPUD u srijedu je u Luži otvorila vrata svoje 181. izložbe naziva ‘Covidov efekt II’. Na njoj sudjeluje 35 članova udruge te je ona dio slijeda izložbi nazvanih ‘Covidov efekt’ i ‘Iza zatvorenih vrata’, ‘ali i slobode i neovisnosti izražavanja čak kada se radi o tzv. izolaciji, koja dovodi do pojačanog otuđenja čovjeka od čovjeka i činjenici da sam umjetnik ponekad postaje sam sebi stranac’, naglašavaju.

– Umjetnik je postao sam sebi otuđen. Kroz slike možemo vidjeti ka čemu svaki od njih gravitira i na koji način će se iz toga izvući. Većinom je u djelima zastupljen ekspresionizam. Uz svako krizno doba zapravo više do izražaja dolazi ekspresija, nego impresija. Na izložbu se prijavilo 50 umjetnika, a izlaže ih 35 jer neki iz objektivnih razloga nisu mogli, a neki su tek danas došli. Ima predstavnika likovne, ali i primijenjene umjetnosti, no i njoj ima dosta likovnog – rekla je za DuList predsjednica ULIPUD-a Ana Bašić.

Izložbu se svakim danom može razgledati do 16. lipnja 2021.

Pročitajte još

U NEDJELJU Humanitarni koncert FA Linđo ‘Igrajte nam mužikaši’ ispred Dvora

Dulist

U PETAK ISPRED DVORA Pijanistica Naira Asatryan s DSO-om i dirigentom Ivanom Hutom

Dulist

KNJIGA TEKSTOVA PRVOG RAVNATELJA ARHIVA ‘Vučetić je jedan od prvih istraživača Dubrovnika’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija