Kultura

IZLOŽBA U LUŽI Evo kako je COVID djelovao na stvaralaštvo članova ULIPUD-a

Udruga ULIPUD u srijedu je u Luži otvorila vrata svoje 181. izložbe naziva ‘Covidov efekt II’. Na njoj sudjeluje 35 članova udruge te je ona dio slijeda izložbi nazvanih ‘Covidov efekt’ i ‘Iza zatvorenih vrata’, ‘ali i slobode i neovisnosti izražavanja čak kada se radi o tzv. izolaciji, koja dovodi do pojačanog otuđenja čovjeka od čovjeka i činjenici da sam umjetnik ponekad postaje sam sebi stranac’, naglašavaju.

– Umjetnik je postao sam sebi otuđen. Kroz slike možemo vidjeti ka čemu svaki od njih gravitira i na koji način će se iz toga izvući. Većinom je u djelima zastupljen ekspresionizam. Uz svako krizno doba zapravo više do izražaja dolazi ekspresija, nego impresija. Na izložbu se prijavilo 50 umjetnika, a izlaže ih 35 jer neki iz objektivnih razloga nisu mogli, a neki su tek danas došli. Ima predstavnika likovne, ali i primijenjene umjetnosti, no i njoj ima dosta likovnog – rekla je za DuList predsjednica ULIPUD-a Ana Bašić.

Izložbu se svakim danom može razgledati do 16. lipnja 2021.

Pročitajte još

Pričokazi Željke Horvat-Vukelja oduševili najmlađe u Kabogi

Dulist

UZ DANE EUROPSKE BAŠTINE Predstavljanje triju knjiga Stijepa Mijovića Kočana

Dulist

GLAZBENA POSLASTICA U DVORU Koncertom ‘Contrasts’ otvoren četvrti Stradun Classic

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija