Kultura

IZLOŽBA I RADIONICA U MUZEJIMA Likovnost i simbolika Uskrsa u tradicijskoj kulturi

U sklopu obilježavanja 150. godina osnutka, Dubrovački muzeji u srijedu, 13. travnja 2022. u 12 sati u žitnici ‘Rupe’ organiziraju otvorenje izložbe ‘Crvena jaja i zelena trava – Likovnost i simbolika Uskrsa u tradicijskoj kulturi’ autora višeg kustosa Ivice Kipre, a u 13 sati radionicu za djecu ‘Moja mala zvrčoka’ koju će voditi preparator za drvo Željko Ćatić. Na izložbi će biti predstavljeni predmeti poput devocionalija, pisanica, poma te čestitki iz Zbirke predmeta uz običaje, vjerovanja, igre i folklor Etnografskog muzeja, kao i onih u privatnom vlasništvu. Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 4. svibnja 2022. godine.

Na radionici ‘Moja mala zvrčoka’ namijenjenoj djeci od 7 do 14 godina, preparator za drvo Željko Ćatić na zanimljiv i kreativan način pokazat će kako se izrađuje tradicijsko glazbalo – zvrčoka, koje se koristi pri obredima Svetog trodnevlja. Broj sudionika je ograničen, a prijave se zaprimaju na e-mail: radionice@dumus.hr zaključno do 13. travnja u 11 sati.

Pročitajte još

Dubrovačka slikarica Anabel Zanze izlaže novi ciklus u Muzejima grada Karlovca

Dulist

PREDSTAVLJEN ROMAN Kroz ‘Panta rei’ sagledajte svijet iz drukčije perspektive

Dulist

VOLITE BALET? Dođite na audiciju!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija