Grad

IZLAGANJE PROŠLO BEZ RASPRAVE Ovo su detalji UPU-a ‘Gruški akvatorij’

Javno izlaganje za UPU Gruški akvatorij održano je ovog petka u Velikoj vijećnici te putem online sustava te je prošlo bez ijedne primjedbe tijekom javne rasprave.

Maja Madiraca ispred izrađivača plana tvrtke Urbos izložila je najvažnije razloge izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Gruškog akvatorija koji je, naglasila je, obuhvatio cjelovito kontaktno područje kopna i mora Gruškog akvatorija.

-Plan Gruškog akvatorija se mijenja u cilju planiranja sadržaja u interesu za Grad Dubrovnik u kojem se temeljni razlozi izmjena odnose na projekt adaptacije i unutarnjeg uređenja postojeće zgrade ispod Mosta dr. Franja Tuđmana. Ta zgrada bi se adaptirala u svrhu uređenja prihvatilišta za beskućnike. To je važan sadržaj koji jedan grad mora imati. Ta zgrada se pokazala kao možda najrealnijom za prenamjenu u te svrhe. Drugi razlog je projekt proširenja Lapadske obale gdje bi se sustav javne gradske šetnice na njoj u drugoj, trećoj i četvrtoj fazi izuzeo od provedbe javnog arhitektonskog urbanističkog natječaja. Drugi razlozi nisu predmet izmjena i dopuna uređenja ovog plana – rekla je Madiraca.

blank

Što se tiče budućeg prihvatilišta za beskućnike, Madiraca je naglasila kako je bilo potrebno promijeniti odredbe za provođenje projekta kako bi se omogućila adaptacija građevine za koju je postojećim UPU-om bilo predviđeno rušenje, što je sada izmijenjeno.

blank

-Zgrada će imati kolni pristup preko štreke širine minimalno tri metra, zadržat će se postojeća katnost -suteren, prizemlje i dva kata, visine 11,1 metar. Uredit će se parking za dostavna vozila i vozila zaposlenika. Za Lapadsku obalu se u tekstualnom dijelu plana, gdje se navodi obveza provedbe javnog urbanističkog natječaja za šetnicu, ukida ta obveza. To ne znači da javni natječaj jednog dana neće biti proveden. To se napravilo iz potrebe privlačenja sredstava i što brže realizacije tog projekta – zaključila je Madiraca.

Pročelnica za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Jelena Lončarić potom je otvorila javnu raspravu, međutim, nitko se od prisutnih nije prijavio za iznijeti primjedbu.

Inače, javni uvid u Plan trajat će 8 dana, od 1. veljače do zaključno 8. veljače 2021. godine, svaki dan od 9 do 19 sati, u Luži (ispod zvonika), Luža 1, Dubrovnik, na mrežnim stranicama Grada Dubrovnika te u Informacijskom sustavu prostornog uređenja.

Pročitajte još

KAKVA REKLAMA! CNN-ov Richard Quest: ‘Dubrovnik je, nema sumnje, dio našeg Čudesnog svijeta’

Dulist

Postanite dio projekta e-Dječja kartica ‘Mudrica’

Dulist

Grad sufinancira nabavu udžbenika srednjoškolcima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija