Sport

IZDOMINIRAO BRAZILCA Antun Račić obranio naslov prvaka

IZDOMINIRAO BRAZILCA Antun Račić obranio naslov prvaka

Antun Račić obranio je naslov prvaka bantam kategorije KSW-a jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet iscrpljujućih rundi protiv Brazilca Bruna Dos Santosa.

Vidjeli smo borbu dva majstora borbe na parteru, Račić kao fenomenalan hrvač tražio je odgovor protiv brazilskog jiu-jitsua i konačno je zasluženo slavio, piše Index.

30-godišnjak nije dobro ušao u borbu, Dos Santos se bolje snašao na podu i nekoliko puta došao jako blizu gušenja. Odlično bi došao Račiću na leđa, ali hrvatski borac se svaki puta dobro izvukao. Ipak, Dos Santos je radio veći pritisak i vjerojatno dobio prve dvije runde.

Račić je puno bolje kontrolirao situaciju u nastavku borbe, Dos Santos je počeo gubiti snagu, a bilo je očito da je Hrvat fantastično fizički pripremljen. Kontrolirao je poziciju na podu, radio pritisak uz kavez i tražio prekid borbe polugom. Tu i tamo bi uputio koji udarac, ali s obzirom na to da je snaga oba borca bila u borbi na parteru, nismo vidjeli puno udaraca u ovih pet rundi.

Račiću je ovo bila prva obrana KSW naslova koji je prije 13 mjeseci osvojio u Zagrebu. Od 34 profesionalne borbe dobio je 25, uz osam poraza i jedan neodlučen ishod. Nikad nije nokautirao protivnika, ali ih je 13 puta natjerao na predaju polugama.

Foto: Instagram

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist