Aktualno

‘IZBJEGAO SAM SMRT’ Andrija Seifried: ‘Bio sam pet dana u genovskoj bolnici. Ali, dobro sam!’

'IZBJEGAO SAM SMRT' Andrija Seifried: 'Bio sam pet dana u genovskoj bolnici. Ali, dobro sam!'

Od subote sam opet onaj stari s lijekom više, ali i više želje za životom – napisao je naš sugrađanin, ugledni turistički i kulturni djelatnik Andrija Seifried na društvenim mrežama. Ta objava popraćena je velikim brojem komentara podrške koje su mu napisali njegovi prijatelji i pratitelji. Odlučili smo se čuti sa Seifriedom koji nam je otkrio kako je iza njega pet dana provedenih u genovskoj bolnici ‘Ospedale Villa Scasi’ zbog laganog srčanog udara. Isto tako, ponovno je ‘pokupio’ koronavirus nakon višednevnog putovanja na cruiseru s prijateljicom.

-Izvukli su me iz aviona. Da sam poletio, doživio bih srčani udar! Naime, meni je pozlilo te mi je u pomoć prvo priskočio neki liječnik koji bio putnik. Rekao mi je da mi je puls strašno slab, nakon čega su došle stjuardese sa kisikom. Pokušale su pomoći, no bez uspjeha zbog čega su hitno pozvali dežurnu doktoricu na aerodromu u Genovi. Doktorica je rekla da me hitno moraju izvesti iz aviona. Bio sam totalno u nesvijesti. Došla je hitna i prebacili su me u genovsku bolnicu. No, dobro sam. Sada je sve u redu. Još dva dana moram biti doma i onda mogu ići vanka – priča nam Seifried koji se nakon nekoliko bolničkih dana u Italiji, trenutno nalazi u svom domu u Zagrebu.

-Da sam poletio, bio bih mrtav. To su mi rekli doktori u bolnici – da sam izbjegao smrt. Htio sam potpisati da ne želim ostati u bolnici u Genovi, doktorica je rekla da ne dolazi u obzir. Rekla je da ja riskiram svoj život, a ona posao i zatvor. Svakako, sve je dobro prošlo! Prijateljica mi je napisala da sam kao ‘mačka s devet života’ – ističe nam Seifried kroz smijeh.

Uistinu, riječ je o četvrtoj, nazovimo je, ‘zdravstvenoj krizi’ koju je naš sugovornik prošao u posljednjih nekoliko godina, ali iz koje je ponovno izašao jači. Opet, njegov kreativni duh ne miruje te u planu ima nove projekte. Nije nam detaljizirao o čemu se radi, ali vjerujemo kako će u to uložiti puno snage i kreativnosti, bez obzira na sve što se dogodilo.

Pročitajte još

U DUBROVNIKU Pretragom kuće 43-godišnjaka pronađen laboratorij za uzgoj ‘trave’

Dulist

[FOTO] DOBRE VIJESTI Provozali smo se ‘Neboderkom’ s Tatjanom Puljizević!

Nora Di Leo

Počinju nacionalni ispiti, pisat će ih više od 37 tisuća učenika

Dulist