Kultura

Izašla je dugo očekivana monografija uz retrospektivnu izložbu Toma Gusića

Izašla je dugo očekivana monografija uz retrospektivnu izložbu Toma Gusića

Izašla je dugo očekivana monografija povodom velike retrospektivne izložbe Toma Gusića, održane u prosincu 2018. u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Autori su Antun Karaman i Marija Tonković, a izdana je u nakladništvu UGD-a.
U ovoj bogato ilustriranoj monografiji na gotovo 300 stranica autori pobliže opisuju bogat opus Toma Gusića kako slikarskog tako i nedovoljno valoriziranog dizajnerskog opusa. U monografiji se mogu pronaći sve umjetnine i dizajnerska ostvarenja koja su bila izložena na izložbi u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik i brojne druge, iz obiteljskog vlasništva, različitih privatnih zbirki, te iz mnogobrojnih muzejskih i galerijskih i drugih institucija primjerice MSU Zagreb, Muzeja za umjetnost i obrt, Zagreb, Grafički zavod Hrvatske, Nacionalna sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Dubrovačke ljetne igre.
Urednik monografije je Marin Ivanović, za lekturu je zaslužna Karmela Prosoli, dok su za fotografije zaslužni Miho Skvrce, Luka Gusić i Goran Vranić. Za oblikovanje monografije zaslužan je Luka Gusić, a tiskana je u Sveučilišna tiskara d. o. o., Zagreb.
Umjetnička galerija Dubrovnik ovu je monografiju objavila kao drugu u biblioteci „Kosta Strajnić” čiji je urednik Milan Bešlić.

Foto: UGD/Miho Skvrce

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist