Kultura

Izašla je dugo očekivana monografija uz retrospektivnu izložbu Toma Gusića

Izašla je dugo očekivana monografija povodom velike retrospektivne izložbe Toma Gusića, održane u prosincu 2018. u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Autori su Antun Karaman i Marija Tonković, a izdana je u nakladništvu UGD-a.
U ovoj bogato ilustriranoj monografiji na gotovo 300 stranica autori pobliže opisuju bogat opus Toma Gusića kako slikarskog tako i nedovoljno valoriziranog dizajnerskog opusa. U monografiji se mogu pronaći sve umjetnine i dizajnerska ostvarenja koja su bila izložena na izložbi u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik i brojne druge, iz obiteljskog vlasništva, različitih privatnih zbirki, te iz mnogobrojnih muzejskih i galerijskih i drugih institucija primjerice MSU Zagreb, Muzeja za umjetnost i obrt, Zagreb, Grafički zavod Hrvatske, Nacionalna sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Dubrovačke ljetne igre.
Urednik monografije je Marin Ivanović, za lekturu je zaslužna Karmela Prosoli, dok su za fotografije zaslužni Miho Skvrce, Luka Gusić i Goran Vranić. Za oblikovanje monografije zaslužan je Luka Gusić, a tiskana je u Sveučilišna tiskara d. o. o., Zagreb.
Umjetnička galerija Dubrovnik ovu je monografiju objavila kao drugu u biblioteci „Kosta Strajnić” čiji je urednik Milan Bešlić.

Foto: UGD/Miho Skvrce

Pročitajte još

VEČERAS U DVORU Koncert ‘Serenata’ festivala Stradun Classic

Dulist

U Galeriji Otok otvara se izložba Anamarije Bezek

Dulist

ZBOG KIŠE Koncert Tere i DSO-a ipak u teatru, a Stradun Classic večeras na drugoj lokaciji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija