Aktualno

IZ PROLJEĆA U ZIMU Sutra nas očekuje grmljavinsko nevrijeme uz jači vjetar

IZ PROLJEĆA U ZIMU Sutra nas očekuje grmljavinsko nevrijeme uz jači vjetar

Uskrsni ponedjeljak u većini zemlje započeo je sunčano, a tek navečer sa zapada će stići naoblaka kao uvod u dramatičnu promjenu vremena koja nas čeka u utorak, a zbog koje je za cijelu zemlju upaljen i meteoalarm.

Sutra se u većem dijelu unutrašnjosti očekuje susnježica te snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača, prvenstveno u gorju.

Crveni alarm upaljen je za Kvarner zbog juga koje će okrenuti na olujnu buru s udarima vjetra od 130 km/h. Susnježice i snijega može biti i u Istri, osobito u unutrašnjosti, i na sjevernom Jadranu i to oko 5 centimetara, gdje je zbog vjetra, olujne bure i mogućeg grmljavinskog nevremena upaljen narančasti meteoalarm. U Rijeci se najviše kiše očekuje tijekom jutra, a snijeg bi u Pazinu mogao padati od 10 sati, prenose 24sata.

Na području Gorskog kotara i Like mogući su udari sjeveroistočnog vjetra od 65 km/h, a očekuje se i da bi moglo pasti do 25 centimetara snijega koji bi opet mogao izazvati probleme u prometu. U Gospiću mogu očekivati da će snijeg s kišom početi padati oko 7-8 sati, a potom će prijeći u snijeg oko 9 i padati cijeli dan.

Na zagrebačkom području te u sjevernoj Hrvatskoj očekuje se da bi moglo pasti pet do 10 centimetara snijega, a na Meteoalarmu upozoravaju i ovdje na jak vjetar, kao i na području Karlovca gdje može biti još više snijega. U Zagrebu bi tako prema yr.no snijeg mogao početi padati već oko 6 sati ujutro, zajedno s kišom. Na krajnjem sjeveru zemlje, Varaždinci sutra mogu očekivati da će već u noći biti snijega i kiše koji će se miješati cijeli dan.

Olujni udari vjetra očekuju se i u Slavoniji i Baranji, uz stvaranje snježnog pokrivača, odnosno oko 5 centimetara snijega. Osječani se ne trebaju nadati prevelikim količinama snijega, tamo bi oko 9 i 10 sati trebalo zalepršati i potom bi snijega moglo biti iza 16 sati.

U Dalmaciji su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom, s udarima bure do 110 km/h u srednjoj Dalmaciji, odnosno regiji Split prema Meteoalarmu. Splićani mogu očekivati da će kiša i to obilna početi padati tek iza podneva, prema podacima yr.no.

Na krajnjem jugu pak upozorava se na jače grmljavinsko nevrijeme uz jači vjetar.

Temperatura zraka u unutrašnjosti će biti većinom od -3 do 3 °C, a navečer još hladnije. Na Jadranu najniža između 3 i 8, a najviša od 8 do 13 °C.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist