DuList IN

IZ FONTANE DO MALOG STONA Obilazak skrivenih ulica uz festu od kamenica

njavro ston naslovna

Vesela družina iz omiljenog okupljališta čeljadi Grada, betule „Fontana“, nakon što su zadnjom i ukupno šesnaestom po redu izložbom „Jedan umjetnik, jedan rad, jedan dan“ Joška Škerlja i njegovom slikom „Zagrljaj“ zatvorili program „Grad po zimi“, nastavila je svoje veselo druženje u Malom Stonu, na velikoj festi od kamenica povodom blagdana Svetog Josipa.

Tom prigodom vrijedna ekipa iz Kune pelješke, predvođena dr. Bogomilom Cezarevićem i Nikom i Brankom Meštrovićem, iz PZ „Kuna pelješka“ organizirali su u prostoru Orsana u Malom Stonu prigodnu izložbu slika Stipe Nobila s Korčule, te dubrovačkih slikara Jagode Lasić, Tonka Smokvine, Miša Baričevića i Joška Škerlja, kao i zanimljivo predavanje Jasenke Maslek na temu „Pelješki ponos“ o tradiciji uzgoja vina pelješkog kraja.

Uz razna vesela događanja u Malom Stonu, delicije koje su se nudile i u kojima je uživao ogroman broj okupljenih, posebno kamenice, ova izložba i predavanje svakako su privukle veliku pozornost.

Događaj je posebno i na svoj način uveličao gospar Tomislav Šuljak, veliki poznavatelj dubrovačke, ali i stonske baštine, koji je uz laganu šetnju pokazao i puno toga i ispričao o onom skrivenom, starijem, na žalost i zapuštenijem dijelu prelijepog Malog Stona, te stonskih zidina i posebno utvrde Korona. A završetak ovog druženja bio je zajednički ručak u restoranu „Korona“ znanog ugostitelja i vlasnika stonske solane Sveta Pejića, o kojem priča nema kraja.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist