Sport

Ivu Oberan na startu Europskog prvenstva svladala Zachova

Ivu Oberan na startu Europskog prvenstva svladala Zachova

Drugog dana Europskog prvenstva u judu za seniore, hrvatske predstavnice Barbara Matić, Iva Oberan i Katarina Krišto izgubile su u prvim nastupima.
Aktualnu svjetsku prvakinju, vodeću na svjetskoj ranking ljestvici, Barbaru Matić, svladala je Šveđanka Eriksson, 43. na svjetskoj ljestvici kategorije do 70 kilograma. Tri minute i 58 sekundi je Barbara kontrolirala borbu, natjerala Šveđanku na dvije kazne i htjela pokazati da bacanjem može proći dalje. Dogodilo se ono što je Eriksson jedino mogla i u čemu je najbolja – kontra. Za slavljenički wazari. Dok je naša najbolja judašica razmišljala o pogrešci.
Iva Oberan je u kategoriji do 63 kilograma kontrolirala borbu, bila bolja, natjerala Zachovu na kaznu i bila bliže bacanju, međutim Čehinja je iskoristila priliku i wazarijem na ulasku u posljednju minutu borbe došla do odlučujuće prednosti.
Krišto je u istoj kategoriji išla na Francuskinju Deketer, koja u ovom trenutku ima više iskustva i znala je prepoznati situaciju u kojoj je ipponom riješila pitanje pobjednice na startu natjecanja.
U nedjelju, 1. svibnja, nastupaju Petrunjela Pavić (do 78 kg), Ivana Maranić i Tina Radić (obje preko 78 kg), Marko Kumrić (do 100 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist