Aktualno

Ivica Ban: Osim starih kleveti i laži, što nam gradski HDZ može reći o ovome

ivica ban

Ivica Ban oglasio se o HDZ-ovom priopćenju u kojem, među ostalim, tvrde da je znao kako Knežević redovito bespravno iznajmljivala vezove.

Zanimljivo, osim starih kleveta i laži, navodi Ban te dodaje:

– Gradski HDZ nam nema što reći o tome

1. zašto Vodovod Dubrovnik u dužem vremenskom razdoblju svjesno zagađuje okoliš i more u Rijeci dubrovačkoj fekalijama iz kanalizacije Mokošice čineći tako kazneno djelo “Onečišćenja okoliša” iz članka 193. stavak 1. Kaznenog zakona ili bar ozbiljne prekršaje protiv okoliša i zdravlja ljudi i onečišćenja mora?

2. što je s odgovornosti nadzornog inženjera Vodovoda Dubrovnik, pa preko njega i uprave Vodovoda Dubrovnik, za nedostatke i nepravilnosti u glavnom projektu i tijekom građenja, koji stručnim nadzorom nisu pravovremeno uočeni i otklonjeni, pa nam sada zbog toga prijeti milijunska šteta?

3. tko će politički, materijalno, a možebitno i kazneno, odgovarati za tko zna koliko kašnjenje s dovršetkom novog kanalizacijskog sustava uz obalu u Mokošici, te za moguću milijunsku štetu zbog gubitka odobrenih nam sredstava Europske unije za sufinanciranje tog projekta?

4. hoće li naprijed navedenu štetu iz svog džepa nadoknaditi članovi uprave Vodovoda Dubrovnik i gradonačelnik Dubrovnika ili će se ta šteta nadoknaditi iz gradskog proračuna, dakle iz džepova, ni krivih ni dužnih, građana i drugih punitelja gradskog proračuna?

5. kad će HDZ-ova gradska i županijska vlast riješiti problem s “legalnosti” vezova za brodice u Rijeci dubrovačkoj određivanjem granice pomorskog dobra, isplatom tržišne naknade upisanim vlasnicima za oduzeto odnosno izvlašteno zemljište, te raspisivanjem natječaja i dodjelom koncesija za uporabu pomorskog dobra radi priveza za plovila (brodice)?

6. kada i kako će HDZ-ova gradska i županijska vlast riješiti problem ograđivanja i onemogućavanja pristupa obali od strane nesavjesnih pojedinaca koji prisvajaju javno dobro samo za sebe iako ga nisu naslijedili ili dobili na dar od svojih predaka, niti kupili?

7. je li isti zakoni i pravila vrijede za članove i simpatizere Mosta i Srđ je Grad kao i za članove i simpatizere HDZ-a, npr. za gosp. Voj…ića, kuma predsjednika gradskog odbor HDZ-a i HDZ-ovog gradonačelnika Dubrovnika, kao i za brojne druge članove HDZ-a koji u Rijeci dubrovačkoj imaju svoje privatne vezove za brodice i to bez ikakvih pa i zakonski “upitnih” suglasnosti i/ili vlasničkih listova ? ili ono što je HDZ-ovcima dopušteno, uobičajeno i normalno ne smije se dopustiti članovima ili simpatizerima oporbe ? pa u što su se to onda pretvorili dubrovački HDZ-ovci, je li u neke “čuvare revolucije” koji tiraniziraju kao nepravovjerne sve ostale?

Na niti jedno od naprijed navedenih krucijalnih pitanja Gradski odbor HDZ-a očekivano nema, odnosno nije ponudio nikakav odgovor, nego se i nadalje bavi samo “cipelarenjem” i napadima “ad hominem” na pojedinace iz oporbenih stranaka pokušavajući na taj način raspravu o krucijalnim stvarima i problemima svesti i okrenuti na građanima nebitnu raspravu o pojedincima i nebitnim temama,

Žalosno je kakvu vlast imamo! – piše Ban.

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist