Sport

Ivi Oberan srebro s Europskog kupa u Teplicama

Ivi Oberan srebro s Europskog kupa u Teplicama

Iva Oberan, članica Judo kluba Župa dubrovačka osvojila je drugo mjesto na Europskom kadetskom judo kupu u Teplicama u Češkoj.

Iva je u kategoriji -57 kilograma najprije pobijedila Anouk Maekeleberg iz Belgije, zatim Nou Hooi iz Nizozemske, a nakon nje domaću predstavnicu Veru Zemanovu. U polufinalu je pobijedila još jednu predstavnicu Nizozemske Sachu Buwaldu, dok je poražena tek u finalu od predstavnice Njemačke Hannah Schneider.

– Ovo je drugi u nizu turnira na kojem je Iva osvojila medalju te se već kvalificirala na Europsko kadetsko prvenstvo. Svojim predanim radom i sjajnim nastupima ispunila je očekivanja trenera Ivana Oberana i potvrdila da je u sjajnoj formi – ističu iz JK Župa dubrovačka.

Na Europskom kadetskom kupu borila se još jedna članica JK Župa Dubrovačka, Petrunjela Pavić koja ovog puta nije imala sportske sreće za razliku od nastupa na prošlom Europskom kadetskom kupu u Zagrebu gdje je osvojila II. mjesto. Naime, nakon poraza od predstavnice Austrije Rebekke Autengruber više nije imala popravnih borbi.

Judo kup u Teplicama jedan je iz serije europskih judo kupova koji su kriterijski turniri za Europsko kadetsko prvenstvo koje će se održati u srpnju u Finskoj.

Predstavnice JK Župa dubrovačka s trenerom Ivanom Oberanom pripremaju se za nastup u Finskoj, a prije samog Europskog kadetskog prvenstva, očekuje nastup na kriterijskom turniru u Poljskoj te na još nekoliko međunarodnih turnira.

Pročitajte još

Iva Oberan osvojila broncu na Grand Slamu u Dushanbeu!

Dulist

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist