Grad

ISTRAŽIVANJE NEKRETNINA Dubrovnik opet najskuplji u Hrvatskoj

ISTRAŽIVANJE NEKRETNINA Dubrovnik opet najskuplji u Hrvatskoj

Prema novom istraživanju cijena nekretnina Njuškala, Dubrovnik je ponovno najskuplji grad u Hrvatskoj.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 167 000 nekretnina oglašenih u svibnju 2016. godine. Cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju rast od 0,81 posto u odnosu na prethodnu godinu. Svibanj 2016. godine pokazuje i da prosječne cijene stanova bilježe rast od 1,61 posto, što je naznaka oporavka tržišta nekretnina.

Rast prosječnih cijena kvadrata u svibnju bilježe Istarska, Šibensko-kninska, Ličko – senjska, Splitsko-dalmatinska te Primorsko-goranska županija.

U svibnju ove godine, Dubrovnik je zasjeo ponovno na prvo mjestu u Hrvatskoj po cijeni nekretnine s mjesečnim rastom od 3 posto, a Opatija koja je dosad bila najskuplja, smjestila se na drugo mjesto. Cijene nekretnina tijekom svibnja bile su izrazito visoke na otocima Braču i Hvaru te u Splitu. Najnižu prosječnu cijenu nekretnine i dalje ima grad Vukovar, u kojemu je cijena kvadrata ispod 500 eura.

Od svih stanova oglašenih u svibnju 2016. godine najviše su se pretraživali oni u Zagrebu, Rijeci,
Splitu, Zadru, Osijeku, Puli, Crikvenici i Opatiji. Čak 47 posto svih pretraživanja potencijalnih kupaca odnosi se na Zagreb, dok se 9 posto svih pretraživanja stanova odnosi na Rijeku i 9 posto svih pretraživanja na Split.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist