Grad

ISPRED GK PLOČE IZA GRADA Petra Marčinko u Izvršnom odboru Upravljačke komisije Plana upravljanja

Treća u nizu radionica za izbor predstavnika Gradskog kotara Ploče iza Grada u Izvršni odbor Upravljačke komisije Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“ održana je ovog tjedna. Tako je, nakon provedenog glasovanja, za predstavnicu navedenog kotara u Izvršni odbor izabrana vijećnica Petra Marčinko.

Predstoji odabir još jednog predstavnika/ce GK Gruž-Lapad-Montovjerna te predstavnika udruga civilnog društva i privatnog sektora koje će uslijediti u narednim danima.

Podsjetimo kako će glavna zadaća Izvršnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja biti učinkovita koordinacija i provođenje aktivnosti Plana upravljanja, o čemu će navedeno tijelo podnositi izvješća Upravnom odboru koji čini pet članova. Upravljačka komisija dužna je prilikom svog djelovanja osigurati uvjete za očuvanje resursa baštine i za mogućnost služenja baštine javnom interesu, pri čemu ima mogućnost i obvezu savjetovanja sa stručnjacima za relevantna područja.

Važno je za napomenuti kako je Zavod za obnovu Dubrovnika, kao glavni koordinator za provedbu Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“ uputio Javni poziv zainteresiranim predstavnicima privatnog sektora, cehova i drugih strukovnih organizacija privatnog sektora da u svrhu uspostave upravljačkog sustava provedbe Plana upravljanja prisustvuju skupu zainteresiranih predstavnika koji će se održati u utorak, 7. lipnja 2022. godine u 18:00 sati, u zgradi DURE, na adresi Branitelja Dubrovnika 15, u dvorani u prizemlju.

Sudjelovanje na radionici/skupu potrebno je potvrditi na e-mail tpuzovic@dura.hr, najkasnije do 06. lipnja u 12:00 sati.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRADU U IZVJEŠĆU O ŽARKOVICI ‘Zbrinut 71 pas, ali i dalje postoje osobe koje opstruiraju udomljavanje’

Dulist

POHVALILI SE IZ GRADA DUBROVNIKA Petica za transparentnost proračuna šestu godinu zaredom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija