Kultura

‘Intimnost’ premijerno izvedena u Lazaretima

Predstava ‘Intimnost’ redatelja Andreja Nosova i dramaturginje Biljane Srbljanović u produkciji Fondacije Heartefact iz Beograda, koja se bavi najaktualnijom temom – novim virusom, premijerno je u sklopu europskog projekta ‘Future Epics’ izvedena pred festivalskom publikom u četvrtak u Lazaretima.

Predstava istražuje što je pandemija koronavirusa do sada promijenila u našim životima, radu, odnosu prema ‘drugima’ i prema samome sebi. Glumci Leon Lučev i Jelena Graovac glavni su akteri koji kroz kratke priče i labavo povezane anegdote dolaze do veće slike promjene svijeta kojima smo svi svjedoci i stvaranja nove paradigme društvenih odnosa, a da toga nismo ni svjesni. Predstava progovara o pokušajima da zadržimo intimnost u jeku pandemije, da se zaštitimo i od ‘drugog’ i od nevidljivog virusa, o onome što tinja u svakom od nas u susretu sa smrtnom opasnošću – tko treba stradati da bismo mi preživjeli, kako virus nanosi štetu prije svega zajednici, obiteljima, nama samima, koji postajemo nepovjerljivi i prema dodiru najbližih te koliko komičnih i apsurdnih situacija to nosi sa sobom.

Ostatak autorskog tima predstave ‘Intimnost’ čine Selena Orb koja potpisuje kostime i scenografiju te skladatelj Draško Adžić. Asistent dramaturginje je Ognjen Aksentijević, a izvršna producentica Selena Pleskojnić.

Na programu ovogodišnjih Igara su još dvije premijerne produkcije nastale u sklopu projekta ‘Future Epics’ sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa i to plesna predstava ‘Zagrljaj’ koju će partneri iz švedskog Vitlycke centra za izvedbene umjetnosti izvesti u ponedjeljak 17. kolovoza u Lazaretima te ‘Grižula’ Marina Držića u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec te u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, u četvrtak 20. kolovoza u parku Gradac.

Pročitajte još

VRTOVI GRADA Izložba radova članova DULU-a u prizemlju Narodne knjižnice Grad

Dulist

Prijavite se na ljetne radionice Muzeja i galerija Konavala

Dulist

[FOTO/VIDEO] IZMEĐU VRATA OD PILA Otvorena jedinstvena pop-up izložba Iris Lobaš Kukavičić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija