Aktualno

INTERNET PREVARANTI Dubrovčanin platio polog i najam za stan koji ne postoji pa ostao bez 800 eura

Sve je više građana koji u očaju traženja stana nasjednu na naizgled dobru priliku, pa ostanu i bez stana i bez novca. Samo ovaj tjedan u na području Dubrovnika policiji su prijavljene dvije takve prijevare. Moderan jednosoban stan od 45 kvadrata na odličnoj lokaciji u Dubrovniku. Cijena 400 eura na mjesec. Činila se to idealna prilika. Stan koji se ne propušta sve ono što je 30-godišnja Dubrovčanka tjednima neumorno tražila. Oglas je Facebooku objavila žena koja se iseljavala iz stana, i povezala je s lažnim vlasnikom.

-Ispričali smo se lijepo, govorio mi je kako ima ženu, kćerku knjigovođu, da on vodi restorane. Često je bio zauzet, pa je prekidao pozive jer kao mora nešto obavit, pa bi me nazvao nakon 20 minuta. Rekao mi je da ima puno upita za taj stan i da mora prvo razgovarati sa ženom koga će odabrati. I onda se napokon odlučuje za mene, ispričala je za RTL Danas Veronika Medić iz Dubrovnika.

Stan je uzela na neviđeno. Mogla ga vidjeti tek za dva dana kada se vlasnik vrati iz Srbije, a zbog velikog interesa uvjet je bio da odmah uplati polog i prvu mjesečnu stanarinu, ukupno 800 eura. Bila je sumnjičava, pa ga je ponovno nazvala.

-I na to je meni rekao pa gospođo draga, čime se vi bavite? Ja ne razumijem o kakvoj vi prijevari pričate?! Ako vi ne želite i ako smatrate da je to neka prevara vi nemojte uplatiti. Ja naravno, posramljena što sam čovjeku to uopće rekla i što sam ga nazvala na kraju uplatim novac, priča Veronika.

-Kopkala me je činjenica što je račun za uplatu glasio na žensko ime. Izađem iz pošte i pošaljem vlasniku stana kontrolni broj. Nakon 50 metara, nije mi vrag dao mira i upišem to ime i prezime u Google i automatski mi je izbacilo prevaranti. Potrčala sam u poštu i transakciju sam uspjela zaustaviti, kaže Veronika. Njezin 27-godišnji sugrađanin nije. Nasjeo je na prijevaru i ostao bez 800 eura. Nakon što je novac sjeo na račun, prevarant ga je blokirao.
-Žena koja me spojila s vlasnikom imala je na oglasu slike, rekla je kako je stan pet friendly, kako može i na dulje vrijeme biti iznajmljen, čak da je to poželjno što je meni zvučalo dosta primamljivo jer sam tražio takav stan i onda me je ona spojila s tim gazdom”, ispričao je za RTL Danas.

Isti stan, isti priča. Samo ovaj tjedan i samo na području Dubrovnika na isti je način prevareno najmanje dvoje ljudi.

-Kako mi je rekao on zapravo radi, navodno na području Dubrovnika, Splita i Beograda i ima tu neke hotele i nije se bio u mogućnosti naći i vidjeti. Kako je on tobože u poslu, a ovdje se grabe stanovi. Doslovno nije ni bitno kakav je stan, bitno je samo tko će prije uplatiti i moliti Boga da ga vlasnici prihvate u stan”, kaže prevareni Dubrovčanin.

Slične prijevare s nekretninama već su se događale ove godine tijekom veljače i ožujka kada je policija uhitila prevaranata iz Srbije. Za novim počiniteljima, potvrdili su iz policije za RTL Danas, intenzivno se traga.

 

Foto Ilustracija 

 

 

 

 

Pročitajte još

NADZOR VOZAČA Sutra policija pojačano na cestama!

Dulist

U SUBOTU Otkriva se mural dubrovačkom branitelju Cvijetu Antunoviću!

Dulist

‘DOBRI DUH HNK KONAVLJANIN’ Napustio nas je Ivan Čeliković

Dulist