Aktualno

Inspektori Porezne kreću u kontrolu!

Inspektori Porezne kreću u kontrolu!

Inspektori Porezne uprave 8. siječnja kreću u nadzor obveznika fiskalizacije, objavljeno je na internetskim stranicama Porezne uprave Ministarstva financija. 

– Obveznicima fiskalizacije za koje nadzor Ministarstva financija, Porezne uprave utvrdi da posluju s gotovinom a ne izdaju fiskalne račune, Porezna uprava će temeljem zakonskih odredbi zabraniti daljnji rad, odnosno zapečatiti poslovni prostor do otklanjanja nepravilnosti. U slučaju da se tijekom nadzora otklone nepravilnosti, obveznik fiskalizacije može nastaviti s poslovanjem – napominju iz Porezne uprave.

Inače, na stranicama Ministarstva financija navode da je u razdoblju od 27. prosinca 2012. od 10 sati, kada je Porezna uprava obveznicima fiskalizacije u prvoj fazi omogućila pristup produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije, do 6. siječnja u 7 sati sustav zaprimio 20,300.660 računa od 11.508 različitih OIB-a te 53.141 zapisa za poslovne prostore obveznika fiskalizacije od 11.233 različitih OIB-a. 

Iz Ministarstva poručuju kako nije bilo ni jednog prekida u radu sustava niti je sustav radio otežano. Porezna uprava na dnevnoj bazi ima potpuni uvid u broj zaprimljenih računa, broj obveznika fiskalizacije koji ih izdaju te broj poslovnih prostora koji se spajaju na server Porezne uprave, dodaju.

Pročitajte još

[FOTO] Svečana 150 obljetnica Hrvatskog liječničkog zbora

Dulist

Ništa od revizije Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist

Ministar Bačić u Dubrovniku otvorio Konferenciju o prostornom planiranju morskog područja RH

Dulist