Sport

IMAMO SVJETSKO ZLATO! Kakva drama do posljednje sekunde u Dohi

katar vaterpolo hrvatska italija 2024 1

Finalna utakmica Hrvatske protiv Italije na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu u Dohi za mnoge je došla neočekivano, ali očekivana je bila napeta borba koja je trajala do kraja. Utakmica je odigrana rezultatom 11:11, a nakon peteraca 15:13 za Hrvatsku.

Dramatično, dinamično, brzo i napeto je bilo i u napadu i obrani. Konstantin Harkov zatrpao je talijanski gol, a Marko Bijač ponovno se iskazao u predivnoj obrani. Istaknuo se obranom Presciuttijeva zicera s metra te Hrvatskoj osigurao vodstvo 8:7 na kraju treće četvrtine.

Ipak, na početku zadnje četvrtine Marziali je iz odbijanca izjednačio za Italiju, ali brzo su ih krasnom akcijom Barakude prestigle – Matias Biljaka gađa za 9:8. Zatim izjednačenje izvlači Fondelli, ali odličan šut raspaljuje Marinić Kragić vrativši Hrvatsku u prednost. Condemi izjednačava, Fatović dvije minute prije kraja propušta priliku, ostajemo u igri gol za gol. Ne može napetije – minutu i po’ do kraja Fondelli upisuje gol, dovodi Italiju u vodstvo 11:10. I nevjerojatno, naš Rino Burić gađa 5 sekundi do kraja, ostvarili smo izjednačenje 11:11, Bijač brani direkt i idemo na peterce.

Napetost se naravno nastavila i tijekom peteraca, Fatovićev promašaj popio je zadnje živce, ali onda Echenique promašuje i ponovno smo u neizvjesnosti. Harkov gađa, Anić majstorski brani Di Fulviju, Žuvela zabija – Hrvatska je treći put prvak svijeta u vaterpolu!

ITALIJA – HRVATSKA 13:15
DOHA – Plivalište Aspire Dome

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio (2), Echenique, Di Somma, Bruni, Presciutti (1), Fondelli (6), Damonte, Marziali(1), Velotto, Nicosia, Condemi (1), Iocchi Gratta

HRVATSKA: Bijač, Burić (2), Vukičević, Fatović, Vrlić (1), Harkov (4), Lazić, Lončar, Biljaka (1), Žuvela, Marinić Kragić (3), Anić, Kržić

Foto: David Damnjanovic/PIXSELL

Pročitajte još

Pohvalili se iz Grada: ‘U sportsku infrastrukturu od 2018. uloženo više nego u posljednjih 30 godina’

Dulist

ŠESTI MEĐUNARODNI TRIATLON U DUBROVNIKU Ne propustite se prijaviti dok ima mjesta

Dulist

ORSAN SLAVI 90 GODINA POSTOJANJA Svečano obilježavanje večeras u kazalištu Marina Držića

Dulist