Sport

Igrači RKHM Dubrovnik: ‘Svaki dan čekanja dovodi klub u sve težu situaciju’

Igrači RKHM Dubrovnik: 'Svaki dan čekanja dovodi klub u sve težu situaciju'

Ne može se javnim novcem raditi što vas je volja – poručio je gradonačelnik Mato Franković na temu Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. Na njegovu izjavu osvrnuli su se igrači iz spomenutog kluba te iznijeli ono što bi, nadaju se, trebalo biti jasno svima.

– Živimo u nadi i u uvjerenju da će državni organi reagirati promptno. Svaki dan čekanja dovodi klub u sve težu situaciju. Razgovarali smo međusobno i složili se da bi se mlađi igrači trebali vratiti treninzima radi njihovog daljnjeg razvoja. Mi, stariji, ostajemo čekati kako će se situacija odigrati do kraja – rekli su u e-mailu kojeg je na našu adresu poslao Maro Dabelić.

Franković je pak poručio:

– Znate koliko ne volim činjenicu da postoje klubovi koji su određeni predsjednici sebi prisvojili kao vlastitu kasicu prasicu, a dva su takva kluba u Dubrovniku, jedan je Rukometni klub Dubrovnik, a drugi Plivački klub Jug. Oba predsjednika su veliki prijatelji Andra Vlahušića i veliki zagovornici u njegovim kampanjama. Tu vas podržavam jer ste digli glavu, othrvali ste se stranačkoj stezi i rekli: Nećeš kume više.

Kako su iznijeli igrači ovog kluba, novoimenovani predsjednik Ivo Dragić i trener Ante Istina ‘vrše pritisak na mlađe igrače i obećavaju isplatu dugovanje i nove ugovore’.

– Zovu djecu koja su prestala igrati rukomet davno, mole ih da se vrate. Sve s ciljem kako bi ‘napunili’ nekakav broj mlađih igrača, u nadi da će to biti dovoljan razlog da se ne zatvori gradska ‘špina’, kako je gradonačelnik danas najavio. Prigovor na održavanje e-mail skupštine kluba je uložen državnom uredu putem odvjetnika, prijavljene su sve nepravilnosti te je sasvim logično kako ista mora biti poništena. ​O ishodu ćete biti obaviješteni – zaključili su igrači RKHM Dubrovnik.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr