Županija

Idejno rješenje nove cavtatske škole ide Ministarstvu na suglasnost

Idejno rješenje nove cavtatske škole ide Ministarstvu na suglasnost

Idejno rješenje projekta izgradnje nove osnovne škole u Cavtatu na lokaciji Rajkov dol predstavljeno je ove srijede u palači Ranjina.
Načelnik Konavala Božo Lasić istaknuo je kako je konačno dočekana geometrijska dioba nekretnine s privatnim vlasnicima parcele u Rajkovu dolu te da je postignut dogovor s Ministarstvom državne imovine za prijenos državne parcele na općinu Konavle u svrhu izgradnje nove osnovne škole.
Prezentirano je idejno rješenje novog objekta koji bi za 560 učenika i učenica Cavtata i zapadnog dijela Konavala osigurao istovremeni rad 20 razrednih odjeljenja u jednoj smjeni. Škola će se sastojati od dva krila, sjevernog i južnog, s učionicama i svim pratećim sadržajima, a predviđena je izgradnja i trodjelne zatvorene sportske dvorane s pratećim sadržajima i teleskopskim tribinama te vanjskim otvorenim igralištima. Objekt će imati prilagođen pristup osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti.
Prezentirano idejno rješenje poslat će se Ministarstvu znanosti i obrazovanja na suglasnost, nakon čega će se krenuti s izradom glavnog projekta. Kao što je poznato od ranije, Ministarstvo znanosti i obrazovanja najavilo je spremnost za sufinanciranje izgradnje nove cavtatske škole jer je upoznato s nezadovoljavajućim uvjetima u sadašnjoj zgradi.
Na sastanku je također dogovoreno da će se poduzeti sve potrebne radnje da se u sadašnjoj školi osiguraju odgovarajući uvjeti za odvijanje sigurne nastave do izgradnje nove škole.
Na sastanku župana Nikole Dobroslavića, zamjenice Žakline Marević, te v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelene Dadić bili su predstavnici Općine Konavle predvođeni načelnikom Lasićem, tvrtke Trames te ravnateljica cavtatske osnovne škole Kate Kukuljica.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist