Županija

I Župljani uskoro besplatno na Lokrum!

I Župljani uskoro besplatno na Lokrum!

Nakon što je prošlog tjedna stigla obavijest kako će Konavljani od ove srijede moći četiri puta u mjesecu ići gratis na Lokrum, stigla je dobra vijest i za Župljane. 

Naime, kako javljaju iz Općina Župa dubrovačka, pokrenuta je inicijativa osiguravanja besplatnih posjeta Rezervatu Lokrum za svoje stanovnike.

-Naime, nakon što je prošlog tjedna Općina Konavle za svoje stanovnike dogovorila suradnju s Rezervatom Lokrum u zamjenu za distribuciju promotivnih materijala na svom području, Općina Župa dubrovačka odlučila je potaknuti isti oblik suradnje i za žitelje Župe, te direktoru Mariu Tevšiću uputila dopis kojim nudi suradnju u zamjenu za iste ili slične pogodnosti stanovnicima Župe dubrovačke.

Inicijativa je još prošlog tjedna prihvaćena od strane JU Rezervat Lokrum, a u tijeku je izrada ugovora kojim će Rezervat Lokrum omogućiti gratis karte za stanovnike Župe, a Općina Župa dubrovačka u svojim informativnim uredima distribuirati brošure Rezervata i na taj način dodatno doprinositi promociji Lokruma na svom području, na kojem i ove sezone boravi veliki broj turista u Hotelima Sheraton, Astaraea, Mlini, Plat, te privatnom smještaju – javljaju iz župske općine.

– Prošlog tjedna dobili smo suglasnost direktora JU Rezervata Lokrum kako bi se isti model počeo primjenjivati i za žitelje Župe dubrovačke. Vjerujem kako je Lokrum mjesto koje mnogi naši stanovnici rado posjećuju i drago mi je da će se ovakva hvalevrijedna suradnja pokrenuti na obostrano zadovoljstvo, a nadam se i nastaviti tijekom idućih godina – rekao je načelnik Silvio Nardelli.

Ugovor o poslovnoj suradnji između Općine Župa dubrovačka i Javne ustanove Rezervat Lokrum bit će potpisan do kraja tjedna.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist