Aktualno

I danas se ‘crvenimo’, vrućina ne posustaje ni za blagdan

I danas se 'crvenimo', vrućina ne posustaje ni za blagdan

I na današnji blagdan Velike Gospe očekuju nas vruće i sparno vrijeme. Državni hidrometeorološki zavod za dubrovačko je područje upalio crveni alarm.

-Najveći – crveni stupanj upozorenja na toplinski val koji može utjecati na zdravlje – postoji i na jugu Hrvatske. More mirno ili tek malo valovito, a unatoč također razmjerno visokoj temperaturi između 26 i 28 °C, poslužit će za barem manje osvježenje – prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Inače, prema progrnozi Tanje Renko, snažna promjena stiže u Hrvatsku u utorak. Donijet će mnogima dugoočekivano osvježenje, pa i kišu, ali nažalost bit će i jačeg nevremena. S jakom burom koja će zapuhati s utorka na srijedu oblaci će napuštati naše krajeve i nastavak sljedećeg tjedna bit će stabilniji te ponovno sunčaniji, mnogima i ugodniji.

Stoga će se iznadprosječno visoka temperatura i toplinski val diljem Hrvatske nastaviti do ponedjeljka, a i u utorak će se još zadržati u južnijim krajevima, gdje kiša ponovno na nekim lokalitetima može izostati i s ovim prodorom vlažnog i nestabilnog zraka.

 

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist