Sport

‘I DALJE NA 100 POSTO’ Jugaši slavili protiv Talijana, sva tri boda ostala u Gružu

'I DALJE NA 100 POSTO' Jugaši slavili protiv Talijana, sva tri boda ostala u Gružu

VK Jug CO nadjačao je ove srijede navečer momčad talijanskog BPM Sport managementa u utakmici četvrtog kola LEN Lige prvaka rezultatom 9:8 (3:5, 4:0, 1:2, 1:1).

Na strani VK Juga po dva gola dali su Maro Joković, Xavi Garcia i Luka Lozina, a po jedan Hrvoje Benić, Daniil Merkulov i Loren Fatović, dok su za BPM Sport management pogotke postigli Stefano Luongo (4), Edoardo di Somma (2) te Giacomo Casasola i Radomir Drašović po jedan.

-Ostala su sva tri boda u Gružu. Jug CO je i dalje stopostotan, ali se sad jedini može s time pohvaliti. Slavio je u ogledu jedina dva sastava sa stopostotnim učinkom u prva tri kola. Zaustavio seriju, iznenađujuću, BPM Sport Managementa.

Jug je prvi put poveo 3 minute i 37 sekundi prije kraja druge četvrtine pogotkom Mara Jokovića (6:5). Primio je pet pogodaka u prvoj četvrtini. Previše. Talijanska momčad je vodila s 1:0, 3:1 i 5:3. U drugoj četvrtini zaključao je domaćin svoja vrata, a s druge strane postigao četiri pogotka. Taj napadački učinak u drugih osam minuta počeo je i zaključio Luka Lozina. Gosti su postili u napadu 10 minuta i 41 sekundu. Nakon toga su postigli još jedan pogodak te izjednačili. Jug je postio 9 minuta i 9 sekundi. Kapetan Xavi Garcia je pogodio za 8:7 minutu i 23 sekunde prije kraja treće četvrtine.

U posljednjoj četvrtini je talijanska momčad izjednačila na 8:8. Loren Fatović je iz peterca ponovno vratio domaćina u prednost. Pamtit će se tri minute i 22 sekunde prije kraja prilika Luke Lončara, koji je okrenuo sve i okrenuo se u dva metra, ali je priliku da Jug ode na plus dva zapucao u Dejana Lazovića. Pamtit će se i obrana Tonija Popadića na ulasku u posljednju četvrtinu. Jug CO nakon nje nije iskoristio napad, BPM Sport Managment se obranio, te 23 sekunde prije kraja, nakon minute dogovora, krenuo u napad po izjednačenje. Jugaši im nisu dozvolili da upute udarac prema golu – donosi HVS.

Utakmicu su sudili Benjamin Mercier iz Francuske i Gyorgy Kun iz Mađarske dok je delegat bio Andrey Constantinov iz Bugarske.

 

 

Pročitajte još

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist