Vaše vijesti

I bez snijega izvrstan provod

Udruga Slatki život se vratila iz Terma Tuhelj nakon uspješno organiziranog 6. zimskog kampa za djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje.

Ove zimske praznike djeca i roditelji proveli su četiri dana u Termama Tuhelj u uspješno organiziranom zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa. Ove godine skratili smo trajanje kampa, zbog kraćih zimskih praznika, ali smo ga uspjeli održat. Krenuli smo 2. siječnja zrakoplovom za Zagreb, potom autobusom Pleso prijevoza iz  Zračne luke stigli u Terme Tuhelj.
 
Nakon jutarnjeg buđenja, davanja inzulina i doručka slijedile su aktivnosti. Ove godine nas nije dočekao snijeg, pa osim kupanja i igrama na bazenu, djeca su koristila  vodene aktivnosti za  izbacivanje stresa nakon nagomilanih školskih obaveza. Imali smo mnoštvo tematskih radionica u vezi s dijabetesom. Večer smo ostavljali za druženje i analizu dana. Djeca su upoznala svoje vršnjake iz drugih krajeva Republike Hrvatske, a bilo je i poznatih lica iz Grada. Zajedno su pjevali u karaokama, a animacijski tim Terma Tuhelj nam je dodijelio diplomu za sudjelovanje.
 
U povratku, na svetkovinu Bogojavljanja, nazočili smo svečanom euharistijskom slavlju u 10 sati u Zagrebačkoj katedrali, a koje je predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško. Odali smo poštovanje našem blaženiku Alojziju Stepincu. U Zagrebu nas je dočekalo proljetno vrijeme, a u stvarni život nas je vratila olujna bura. Naš povratak u Grad zrakoplovom i autobusom je bio u dvije grupe preko zračnih luka u Splitu i Zadru.
 
Put i boravak financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Župa dubrovačka i donatora, a djeca i roditelji svima zahvaljuju.
 
 
 

Pročitajte još

NEUGODNO ISKUSTVO ČITATELJICE U BUTIZI Pršutu je istekao rok prije mjesec dana. Nastavili su ga prodavat’ i nakon mog upozorenja

Dulist

[FOTO] Proslava Dana državnosti Hrvatske u New Yorku

Dulist

Čitateljica upozorila na onečišćenje ispod Boninova: ‘Prijavljeno je’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija