Aktualno

HVALEVRIJEDNA AKCIJA Pomozimo branitelju omogućiti bolji život novčanom donacijom za kupnju Scalamobila

Udruga oboljelih branitelja Istočne Slavonije okuplja populaciju oboljelih branitelja. Cilj i svrha osnivanja Udruge jest pružati financijsku potporu u vidu prikupljanja sredstava kroz donacije i humanitarne akcije koje Udruga organizira za ortopedska pomagala, rehabilitaciju, lijekove, specijalističke preglede i operativne zahvate, a nastoji biti i posrednik u razmjeni iskustava oboljelih, kao i njihovih članova obitelji.

Predsjednik Udruge, Damir Gržan, moli za pomoć, kako bismo pomogli i spasili Gorana, koji je bio sudionik Domovinskog rata i stopostotni je tjelesni invalid.

Goran je obolio nakon rata sa završnom dijagnozom Mb. Burger. Godine 2003. amputirana mu je lijeva noga iznad koljena, a 2004. i palac desne noge. Nažalost, krajem prošle godine stanje s desnom nogom se pogoršalo, stoga se moralo amputirati i pola stopala. Trenutno se nalazi u bolnici gdje se oporavlja.

Naš suborac živi na trećem katu i do stana ima 64 stepenice. Bez odgovarajućeg pomagala, po povratku kući, bit će zatočen u stanu na trećem katu. Udruga je uspjela pronaći pomagalo Scalamobil, s kolicima. Uz Scalamobil, neprilagođena mjesta postaju ponovno dostupna. Bez obzira na to da li su stubišta strma, uska ili spiralna, bilo da su izrađeni od drveta, kamena ili presvučeni tepihom, Scalamobil nadilazi sve vrste stepenica, bez ikakvih problema.

Udruga je uspjela pronaći polovni Scalamobil sa kolicima, korišten nekoliko puta za 1.400 eura. Cijena novoga Scalamobila je 8.332,05 eura. Goranova mirovina iznosi 173,26 eura i bez Vaše pomoći može samo sanjati o ovom pomagalu.

Udruga moli i poziva sve ljude dobre volje da pomognu ako su u mogućnosti jer svaka i najmanja donacija je dobrodošla.

Podaci za uplatu:
IBAN: HR2523600001101906243 Zagrebačka banka
SWIFT: ZABAHR2X

Pročitajte još

Dubrovački trombunjeri pozivaju na projekciju filma u ovu subotu

Dulist

PITALI SMO Napojnice postaju dio računa. Jesu li dubrovački ugostitelji zadovoljni odlukom?

Karmen Maškarić

MONS. MATE UZINIĆ ‘Sjećanje na Festu izaziva mi osjećaje zahvalnosti, ali i nostalgiju’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija