Aktualno

Humanitarna akcija Dubrovačke biskupije za kupnju tri aparata za ginekološki odjel

Tijekom marijanskog mjeseca listopada vjernici svih župa i crkava Dubrovačke biskupije ujedinjuju se u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstva za kupnju prijeko potrebna tri aparata za potrebe ginekološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik.

Riječ je o aparatima pomoću kojih roditelji prvi put čuju otkucaje djetetova srca i koji služe za praćenje srčanih tonova djeteta u utrobi majke i kontrakcija trudnica. Bolnica trenutačno ima samo tri takva uređaja koja se svakodnevno koriste, a time i troše, te nisu dovoljna za nadzor trudnica. Jedan od uređaja koji bi se nabavio bi bio i za praćenje blizanačke trudnoće.

Svi koji žele mogu svoje priloge ostaviti u kutije ili košarice u crkvama namijenjene za ovu akciju pomoći ginekološkom odjelu. Do kraja mjeseca bilo bi potrebno prikupiti novčani iznos od 152.000 kn.

U biskupijskom dopisu kojeg potpisuje generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan piše: ‘Želimo u ovo naše doba osluškivati poticaje Duha i uočavati potrebe braće i sestara te ispruženom rukom pomagati što više možemo’. Također se izriče zahvala svima koji su sudjelovali u prijašnjim humanitarnim akcijama jer kao kršćani trebamo pomagati, navode iz Dubrovačke biskupije.

Pročitajte još

MALIŠANI IZ PALČICE O SVETOM NIKOLI ‘Sestra je zločesta pa bolje da njoj dođe Krampus’

Dulist

PRODAJA IDE, HRANA SE NE BACA U pulskoj pekarnici dva ‘kruha od jučer’ nude za 7 kuna

Dulist

Predsjednik Zoran Milanović stiže na obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija