Sport

HRVATSKI KUP Janičić dva zlata, Čerjan srebro i bronca

HRVATSKI KUP Janičić dva zlata, Čerjan srebro i bronca

Badmintonski klub Aedium uspješno je sa šest natjecatelja pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana nastupio na turniru 2. kola Hrvatskog kupa za poletarce i juniore prošle subote u Čakovcu.

Barbara Janičić osvojila je dva zlata, po jedno pojedinačno i mješovitom paru, a Mia Čerjan broncu pojedinačno i srebro u mješovitom paru.

Pojedinačno u konkurenciji 13 igračica Barbara je nakon pobjede u četvrtfinalu, u polufinalu bila bolja od upravo do Mie, ujedno prve nositeljice, da bi u finalu pobijedila i drugu nositeljicu Iru Martinuš iz Zagreba, i tako na kraju osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. U istoj konkurenciji Mia je osvojila brončanu medalju, u meču za treće mjesto pobijedila Anteu Rendulić iz Zagreba. Još su nastupile Maris Guca koja je bila sedma, Nikolina Kabiček osma i Leona Milković jedanaesta.

Kod juniora u pojedinačnoj konkurenciji 13 igrača Lukša Zlošilo bio je nadomak medalje i zauzeo odlično 4. mjesto. U polufinalu je izgubio od prvog nositelja Luke Grubića iz Čakovca, a u meču za treće mjesto bolji od njega bio drugi nositelj Borna Car iz Zagreba.

U konkurenciji mješovitih parova Barbara je osvojila drugu zlatnu medalju, igrajući sa suigračem Bornom Vadljom iz Čakovca, koji je ujedno bio najbolji u pojedinačnoj konkurenciji kod juniora. U polufinalu su bili bolji od drugih nositelja para A.Car/ I.Martinuš iz Zagreba, a onda u finalu i od prvih nositelja Mie i njenog suigrača Luke Grubića iz Čakovca. U istoj konkurenciji još su nastupili Lukša i Maris, i osvojili četvrto mjesto, te Leona i njen suigrač iz Makarske Tonino Mravičić koji su zauzeli osmo mjesto.

Na turniru je sudjelovalo 37 natjecatelja iz 8 klubova.

Foto: BK Aedium

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist