Sport

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala u Australiju

Hrvatska vaterpolska reprezentacija

Drugu godinu zaredom, naša reprezentacija dio je prestižnog sportskog događaja BHP Billiton Aquatic Super Series u Perthu, a očekuje ih i službena prijateljska utakmica s reprezentacijom Australije. Zlatni olimpijci iskoristit će vrijeme u Australiji kako bi se što bolje pripremili za naredne izazove.

-Suočeni smo sa značajnim problemima i zaista ne znam kada je naša reprezentacija imala ovakve probleme. Uz vec poznate ozljede i višemjesečno neigranje Pavića i Jokovića, borimo se i sa ozlijedama Nikše Dobuda te nažalost, Paula Obradovića koji je sinoć u utakmici Lige prvaka zadobio teške povrede i on u ovom trenutku nije u stanju otputovati s nama. Uz sve to, razbolio nam se i pomoćni trener Ivan Asić. Teško je bilo šta očekivati u ovakvoj situaciji. Igrači koji budu na okupu radit će maksimano i dat ćemo sve od sebe da ih mobiliziramo te  pripremimo za utakmicu protiv Slovačke u Novaky-ju – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatsku reprezentaciju po povratku iz Australije čekaju važne utakmice i uzbudljivi nastavak sezone. U posljednjem kvalifikacijskom krugu za Europsko prvenstvo koje se u srpnju igra u Budimpešti čeka ih reprezentacija Slovačke. Prva utakmica igra se 15. veljače 2014. u Slovačkoj, a uzvratna u Dubrovniku 01. ožujka 2014. na bazenu Gruž. Slijede i dvije vrlo teške gostujuće utakmice Svjetske lige od kojih je prva na rasporedu 11. ožujka protiv reprezentacije Grčke.

-Iznimno mi je žao što ne možemo biti u punom sastavu ali ozljede su nam smanjile broj igrača i kvalitetu. Dalek je put do Australije no nadam se da će to što brže proći, da ćemo naći malo vremena i za opuštanje i za druženje. Dat ćemo sve od sebe kako bi se uigrali i pripremili za utakmice koje su nam jako važne u ovom zimskom dijelu. Čekaju nas utakmice protiv Slovačke te Grčke i Mađarske s kojima moramo pobijediti kako bi otišli u Dubai – izjavio je reprezentativac Sandro Sukno.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Australiju odlazi u sljedećem sastavu:

Golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Luka Lončar i Franko Geratović, bekovi Andro Bušlje, Ivan Milaković i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Duje Živković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Petar Muslim. Reprezentaciju će uz izbornika Ivicu Tucka otputovati fizioterapeut Damir Luketić, kondicijski trener Pero Kuterovac te dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

 

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist