Sport

Hrvatska u prijateljskoj utakmici pobijedila Italiju!

Hrvatska u prijateljskoj utakmici pobijedila Italiju!

U prvoj utakmici nakon Olimpijskih igara u Tokiju, hrvatski su vaterpolisti u Imperiji u prijateljskoj utakmici pobijedili Italiju 12:11 (1:1, 3:2, 5:3, 3:5).

Odlike igre naše momčadi protiv Italije, a to je u konačnici bilo presudno i za pobjedu su sjajno izdanje vratara Tonija Popadića, odlična cijela obrana, smirena i staložena, a onda je takva igra dala sigurnost više napadu. Nije sve u brojkama dakako, ali ipak i one ponešto govore. Recimo… hrvatska realizacija igrača više 9-13, a talijanska 4-11. U prve dvije četvrtine su Talijani imali realizaciju 0-5. Komplimenti za HR obranu i vratara Popadića za kojeg uostalom u prijenosu na RAI Sport, Ratko Rudić nakon prve dvije četvrtine jasno rekao: ‘Popadić je radio razliku u prve dvije četvrtine’.

Italija je samo jednom uspjela izjednačiti (1:1), a sve ostalo kretanje rezultata je bilo ‘debelo’ na hrvatsku stranu. Nakon 1:1 (Žuvela za naše vodstvo 1:0), Vukičević je dvaput pogodio za 3:1, a nakon što je Rino Burić zatresao mrežu za 4:2, talijanski izbornik Campagna je promijenio i vratara. Umjesto Del Lunga, ušao je De Michelis. Nije se puno što izmijenilo na bolje za domaćina. Početkom treće dionice, golovima Benića i Bukića, Barakude su povele 6:3, ali su i domaćini brzo uzvratili smanjivanjem našeg vodstva na ‘samo’ 6:5. Tada prvo centar Dužević pogađa za 7:5, pa Marinić Kragić za 8:5 (Campagna opet vraća svojeg prvog vratara, Marca Del Lunga), ali onda Andrija Bašić realizira peterac za +4 ili 9:5!

Početkom posljednje četvrtine još jedan peterac za Hrvatsku, sada je siguran izvođač Luka Bukić i to je opet plus 4 ili 10:6 za Barakude.

Uspjeli su se Talijani primaknuti do kraja utakmice na gol zaostatka u dva navrata, ali ne više od toga. Uostalom, posljednji pogodak na utakmici bio je za Talijane, iz peterca Di Fulvio za 12:11, ali i samo 25 sekundi do kraja.

– Rezultat mi nije stvarno bio u toj mjeri primaran, ali jasno da mi je drago da smo dobili i da smo odigrali dobru utakmicu. Naravno, bilo je pogrešaka koje su i sastavni dio igre u jednoj novoj momčadi, ali ono što me veseli je postojanost u igri, na trenutke čak i zrelost. Dečkima komplimenti, jasno ne treba od ovoga praviti veliku priču jer je to ipak samo jedna prijateljska utakmica, ali je meni kao treneru vrlo značajna – iz Imperije će za hvs.hr izbornik Ivica Tucak.

Inače, šef stručnog stožera naše reprezentacije za ovu je utakmicu na tribinama ostavio Harkova jer niti nema još pravo nastupa za Hrvatsku, te Lorena Fatovića.

– Lorena sam ostavio zato jer je osjetio još na prvom treningu lagano zatezanje u preponama, te doista nismo željeli bilo što onda forsirati – na ovu će temu izbornik.

Hrvatska i Italija će za mjesec dana imati ponovo ovakve trodnevne zajedničke pripreme, od 5. do 7. prosinca 2021., ali tada u Zagrebu. Hrvatska vaterpolska reprezentacija u srijedu rano ujutro kreće iz Imperije put domovine.

Izvor: Hvs.hr

Pročitajte još

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist

BRAVO Franko Torić osvojio naslov prvaka na turniru u parastolnom tenisu

Dulist