Sport

HRVATSKA U PRAGU POČELA S +13 Mlada vaterpolska reprezentacija svladala Argentinu

HRVATSKA U PRAGU POČELA S +13 Mlada vaterpolska reprezentacija svladala Argentinu

Očekivano uvjerljiva i visoka pobjeda naše mlade reprezentacija na početku Svjetskog prvenstva do 20 godina u Pragu. Hrvatska je u 1. kolu A skupine pobijedila Argentinu, inače nesuđenog domaćina baš ovog natjecanja, 20:7 (4:2, 5:1, 6:3, 5:1).

Načelno, uopće nije loše na velikom nadmetanju ipak početi s nekim slabijim suparnikom, kao što je to u ovom slučaju Argentina. Čisto poradi lakšeg privikavanja na bazen u kojem se igra, ‘probijanje leda’ sa suparnikom koji ne stvara i ne može stvoriti velike probleme. U tom nam je kontekstu odlično došao sraz s ‘gaučosima’. Istodobno koliko plivački, toliko više pucački trening, pa su tako u našoj reprezentaciji s iznimkom Luke Stahora i Marina Tomasovića, te dakako vratara, svi naši igrači postigli najmanje jedan pogodak.

Za igrača utakmice je proglašen naš Tin Brubnjak koji je ujedno i najbolji strijelac s 5 golova. Dometnimo samo da je izbornik Vjekoslav Kobešćak izostavio od 14 igrača s kojima je doputovao u Češku, trećeg centra Bornu Sirovca.

U drugoj utakmici naše A skupine, Rusija se još lakše poigrala s Uzbekistanom slavivši 38:1.

Sljedeću utakmicu naši reprezentativci igraju sutra od 16.30 sati protiv Italije, a to bi mogao najvjerojatnije biti i susret za prvo mjesto u skupini, te time izravan ulazak u četvrtfinale.

Izvor: Hvs.hr

Pročitajte još

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist